EKSKLUZIVNO SAZNAJEMO: Vučić otkazao sastanke i medijske konferencije: OVO JE RAZLOG!

Autor: Republika

Vesti

17.01.2022

13:50

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić otkazao je sve planirane sastanke i medijske nastupe u narednih nekoliko dana kako bi se podrobno posvetio analiziranju rezultata referenduma, ekskluzivno saznaje Republka.

EKSKLUZIVNO SAZNAJEMO: Vučić otkazao sastanke i medijske konferencije: OVO JE RAZLOG!

Tanjug/Jadranka Ilić

Aleksandar Vučić

Prema našim informacijama, šef države i lider naprednjaka već je obavio preliminarne analize izjašnjavanja građana na referendumu za promenu Ustava u delu koji se tiče pravosuđa.

- Predsednik je delimično zadovoljan rezultatima. Primera radi, zadovoljan je rezultatima u Šapcu i Leskovcu - kaže odlično obavešteni izvor Republike.

Na dodatno pitanje da li postoje gradovi i opštine u kojima predsednik nije bio zadovoljan rezultati referenduma, sagovornik Republike odgovara:

- Svakako. U tom smislu posebno su apostrofirane opštine Zemun i Lazarevac - ističe naš izvor.

Tanjug

 

Naš sagovornik ističe da je predsednik Srbije pred stranačkim kolegama kategorički odbio da se kandiduje na sledećim izborima ispred SNS.

- U noći kada su saopšteni rezultati referenduma, predsednik je saradnicima iz SNS jasno stavio do znanja da se neće kandidovati - dodaje naš sagovornik.

Prema njegovim rečima, Vučić je imao poruku i za članove SNS koji su zagovarali da se na referendumu glasa "ne".

- Predsednik im se samo ironično zahvalio - kaže izvor Republike.

Podsetimo, prema podacima Republičke izborne komisije (RIK), na referendumu "da" zaokružilo 59,71 odsto izašlih birača, dok je "ne" izabralo 39,26 odsto glasalih.

Ovi podaci saopšteni su na osnovu 98,79 odsto obrađenih biračkih mesta, odnosno na 98,24 odsto glasačkog tela.

BONUS VIDEO:

 

Komentari (5)

Loading
Kalimero

17.01.2022 14:24

Zemun? Baš me čudi. Šta ste uradili na Altini pa da narod bude zadovoljan? Plivamo u vodi.

Jo b

18.01.2022 08:48

@Kalimero - Šta su uradili? Kanalizaciju, asfalt, trotoare... u centru Zemuna fasade, koje nisu rađene od K. Aleksandra, Zemunsku gimnaziju. Sada je u planu izgradnja keja do Pupina... samo slep i zao ne može da vidi šta su uradili.

Andreja

23.01.2022 12:05

@Kalimero - A šta su vam žuti uradili? Osim što su nelegalno srušili zgradu Zemunskog klana.

Mima

17.01.2022 22:48

98% posto od izaslih glasaca. A ne od birackog tela. Jer je od birackog tela izaslo 30% sa sve ovima koje ste dovukli sa kosova i republike srpske. Zato je i prosao referendum u sapcu a pao u beogradu. Znaci 15% punoletnih je za promene!! I to je sad kao referedum,ovo je zlo bez presedana!