HAOS! NEVIĐENO RASULO U REDOVIMA ŽIKE GOJKOVIĆA: Članovi mu otkazuju poslušnost, hoće novog predvodnika!

Autor:

Vesti

15.01.2022

09:59

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Dok je novoizabrano rukovodstvo POKS nastavilo saradnju sa DSS u koaliciji NADA, potvrdivši za javnost da je kandidat za gradonačelnika Beograda Vojislav Mihailović (POKS), a kandidat za predsednika Srbije Miloš Jovanović (DSS), struja koja se otcepila s izbačenim bivšim predsednikom POKS Žikom Gojkovićem nalazi se u velikom problemu.

HAOS! NEVIĐENO RASULO U REDOVIMA ŽIKE GOJKOVIĆA: Članovi mu otkazuju poslušnost, hoće novog predvodnika!

Foto: Tanjug

Kako saznaje Srpski telegraf, u ovoj struji došlo je do raskola, članovi otkazuju poslušnost Žiki Gojkoviću i traže da im grupu predvodi Miloš Parandilović, doskorašnji portparol stranke, koji je poznat po britkom jeziku u napadima na vlast.

- Nakon otvorene podrške kandidature Vojislava Mihailovića za gradonačelnika Beograda od koalicionog partnera predsednika DSS Miloša Jovanovića, mnogi žale što su Gojkovića podržali za predsednika i slamku spasa vide u tome da Miloš Parandilović preuzme kormilo Žikine grupe, ali Gojković za to neće ni da čuje. Da članovi ne žele Žiku, već Miloša, isplivalo je najpre na izbornoj skupštini, koju je Gojković, nakon što je izbačen iz stranke, sazvao da bi sebe ponovo izabrao za predsednika. Tada su pojedini odbori već počeli da predlažu Miloša Parandilovića, pa je on lično morao da zove sve njih da ih umiruje i govori im da to ne rade, te da zajednički podrže Žiku. Međutim, sada je taj zahtev ponovo na stolu. Miloš je daleko kvalitetnija ličnost, bolji govornik, mlad, a Žika jednostavno iza sebe ima previše afera koje stalno isplivavaju - kaže za Srpski telegraf izvor blizak ovoj struji u POKS.

Kako navodi naš izvor, nepoverenje u njega dodatno je podgrejalo saznanje da je Žika Gojković, kao opozicionar, zapravo na državnim jaslama i da je već osam godina član borda direktora jedne velike državne firme, što je krio od stranačkih kolega, ali i od javnosti, budući da tu funkciju nije prijavio za sve ove godine Agenciji za borbu protiv korupcije.

Žika kaže da Kosovo treba izbaciti iz Srbije

Odbori koji žele da vide Žikina leđa najviše mu zameraju neprincipijelnost u stavovima jer znaju da je ranije zastupao stav da iz Ustava Srbije treba izbaciti preambulu da su Kosovo i Metohija sastavni deo Srbije i da naša zemlja treba da postane deo NATO pakta, što je u suprotnosti sa stavovima koalicije NADA.

Krio je i da je diplomirao na Megatrendu, ozloglašenom fakultetu, zbog čijih je diploma već bilo problema u javnosti i s ministrom Nebojšom Stefanovićem i Dačićevim savetnikom Ivicom Tončevim. Iako je Srpski telegraf imao uvid u dokument u kom piše da je diplomirao 2. 12. 1999. na fakultetu Megatrend International Expert Consortium Limited iz Londona, Gojković u izjavi za naš list ipak je bezobzirno slagao.

On je priznao da je završio privatni fakultet, ali je rekao ime nekog drugog fakulteta, očigledno se stideći školovanja na Megatrendu, za kog su vezane mnoge afere za kupovinu diploma.

Na pitanje našeg novinara da prokomentariše sva ova previranja u delu POKS, zamenik predsednika POKS Dušan Radosavljević rekao je da nije upoznat s njima, ali da ga ne čudi.

- Iskreno, ne znamo za ta dešavanja, ali jesu očekivana. Međutim, naš stav je da ne želimo da se mešamo u to. Žika Gojković je za nas prošlost, on je sad bivši predsednik koji je, nažalost, na kraju čak i isključen iz stranke jer je delovao suprotno odlukama Predsedništva - kratko je prokomentarisao Radosavljević, dodavši da POKS ima jedan mnogo ozbiljniji zadatak, a to je da zajedno sa DSS i još 28 udruženja u koaliciji NADA utabaju politički put ka jednoj drugačijoj Srbiji.

Bonus video:

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (1)

Loading
Miloš Ostojić

15.01.2022 15:50

Miloša Parandilovića je preko SNS-a zaposlio Žika Gojković u Republičkoj Agenciji za zapošljavanje.