UNAPREĐENJE BILATERALNIH ODNOSA I SARADNJE DVE ZEMLJE: Vučić primio u oproštajnu posetu ambasadora Egipta

Autor:

Vesti

13.01.2022

14:48

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić primio je u oproštajnu posetu ambasadora Arapske Republike Egipat Amra Alguvejlija i zahvalio mu za neizmeran doprinos unapređenju bilateralnih odnosa i saradnje u različitim oblastima.

UNAPREĐENJE BILATERALNIH ODNOSA I SARADNJE DVE ZEMLJE: Vučić primio u oproštajnu posetu ambasadora Egipta

Foto: Tanjug/Zoran Žestić

Aleksandar Vučić je izrazio zadovoljstvo što je Egipat u Srbiji predstavljao diplomata sa velikim iskustvom i mnoštvom ideja, što se odrazilo na veću bliskost dveju zemalja.

Dvojica sagovornika su istakli potrebu za oživljavanjem rada Mešovitog komiteta za ekonomsku saradnju, kao i za zaključivanjem niza sporazuma iz sfere privrede, poput sporazuma o slobodnoj trgovini, koji bi stvorili pravnu osnovu za jačanje saradnje.

S tim u vezi su konstatovali da najveće mogućnosti postoje u oblasti poljoprivrede, turizma i zdravstva, mašinske industrije, građevine i drugih. Predsednik Srbije je čestitao rukovodstvu i narodu Egipta na ostvarenim velikim razvojnim projektima.

Republika

Foto: Tanjug/Zoran Žestić

 

 

Izrazio je zahvalnost ambasadoru Alguvejliju što je veliku pažnju posvetio intenziviranju kulturne saradnje, navodi se u saopštenju Službe za saradnju sa medijima predsednika Republike.

Predsednik je izrazio nadu da će u bliskoj budućnosti imati čast da ugosti predsednika El Sisija i uputio mu pozdrave, zahvalivši u isto vreme na razumevanju koje Egipat pokazuje za pozicije Srbije kad je reč o pitanju Kosova i Metohije.

Vučić je ambasadoru Alguvejli poželeo mnogo uspeha na odgovornoj dužnosti koju preuzima u Komisiji Afričke unije.

Ambasador Alguvejli je rekao da nosi najlepše uspomene iz Srbije i posebno zahvalio predsedniku Vučiću što je pokazao želju da razvija prijateljske odnose sa zemljama muslimanskog sveta.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (1)

Loading
Žarko

13.01.2022 21:41

Egipat i Srbija neguju iskreno prijateljstvo kao i bilateralnu saradnju