ŠOLAK PARAMA GRAĐANA KUPUJE SAUTEMPTON KOJI ĆE BITI NAJOMRAŽENIJI KLUB U SRBIJI: Odakle lova, je l' to od Đilasovih 619 miliona?!

Autor: Republika

Vesti

04.01.2022

13:15

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Tajkun Dragan Šolak, sponzor srpske opozicije i poslovni pajtos Dragana Đilasa, postao je suvlasnik velikog premijerligaškog kluba, saznaje Republika.

ŠOLAK PARAMA GRAĐANA KUPUJE SAUTEMPTON KOJI ĆE BITI NAJOMRAŽENIJI KLUB U SRBIJI: Odakle lova, je l' to od Đilasovih 619 miliona?!

Foto: Promo

Novac građana Srbije, konkretno 100 miliona funti, prema pisanju britanskih medija, završio je u Sautemptonu, čiji je Šolak postao suvlasnik.

Vođi tajkunske opozicije po svemu sudeći nije palo na pamet da investira u neki od srpskih klubova koji muku muče kako sa kadrovima tako i sa infrastrukturom, ali je brže bolje potrčao da uloži pare klub koji se takmiči u jednoj od najjačih liga sveta.

- Šolak se obogatio kao osnivač "Junajted Grup", kompanije za plaćanje TV, širokopojasnog pristupa i mobilne telefonije koja posluje na Balkanu i u jugoistočnoj Evropi. Šolak ostaje strateški savetnik "Junajteda", ali se sada udružio sa Ankersenom i još jednim Dancem, investitorom iz Londona Henrikom Kraftom, kako bi stvorio drugačiju vrstu imperije u fudbalu - piše britanski San.

Foto: printscreen

Dragan Šolak kupio Sautempton

 

Detalji o Šolakovom ulasku u Sautemton nisu poznati, ali ostaje posebna misterija odakle mu novac za ovu transakciju ako se zna da je njegova kompanija na ivici bankrota, o čemu je Republika već pisala.

Imajući u vidu njegovu poslovnu saradnju sa vođom opozicije Draganom Đilasom, nije neverovatno pretpostaviti da je Šolak keširao pare baš od onih 619 miliona koje je inkasirala firma njegovog pajtosa za vreme dok su "žuti" vedrili i oblačili Srbijom.

Bilo kako bilo, posle ove poslovne transakcije, nema sumnje da će Sautempton u Srbiji postati jedan od najomraženijih klubova.

136 godina tradicije

Fudbalski klub Sautempton jedan je od najstarijih klubova u Engleskoj, osnovan 1885. godine.

Najveći rival Sautemptona, što je poznato među zaljubljenicima u fudbal, je Portsmut.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (18)

Loading
Momir

04.01.2022 14:19

Po logici svi tajkuni moraju novac negde ulagati jer je opasno držati tolike milione na računima.E sad da je baš toliko para zgrnuo u Srbiji da može jedan toliki klub kupiti baš je iznenađujuće.

Ana

04.01.2022 14:29

Pa to je novac od našeg naroda. Prvo nas pokrali, pa ss sad razbacuju i kupuju klubove...

Odgovori 4 10
Dragoljub

04.01.2022 15:04

Evo narode jel sad vidite šta rade ovi tajkuni sa našim parama koji su pokrali? Kupuju 80% akcija. Sramota.

Bilja

04.01.2022 16:40

Koliko li su samo puta do sada duplirali onih 619 miliona uzetih od gradjana?