TITO JE ZNAO DOSTA TOGA I IMAO JE SMISAO ZA HUMOR: Bocan-Harčenko otkrio u kakvom sećanju mu je ostao bivši predsednik SFRJ

Autor:

Vesti

30.12.2021

18:56

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Predsednik Ruske Federacije u Srbiji Aleksandar Bocan-Harčenko govorio je, u intervjuu za Srpski telegraf, o tome kako pamti bivšeg predsednika Jugoslavije Josipa Broza Tita.

TITO JE ZNAO DOSTA TOGA I IMAO JE SMISAO ZA HUMOR: Bocan-Harčenko otkrio u kakvom sećanju mu je ostao bivši predsednik SFRJ

Foto: www.profimedia.rs

Josip Broz Tito

Tokom karijere upoznali ste dosta političara, među njima i Josipa Broza Tita? Kako ga pamtite?

- Pratio sam našeg nekadašnjeg ambasadora koji je imao česte sastanke s njim. Tito je bio državnik, imao je smisla za humor, znao je dosta toga. Razgovarali su o ekonomiji, energetici, o vojnotehničkoj saradnji. Te pravce i danas razvijamo. Znao je detalje, držao je sve pod kontrolom, tokom razgovora nije imao nikakav podsetnik.

Republika

Foto: Tanjug/Sava Radovanović

Aleksandar Bocan Harčenko

Ima li neka anegdota koja je vezana za susrete s Titom?

- Naš ambasador je s Titom imao sastanak u Palati Srbija, odnosno Palati Federacije, kako se tada zvala. Na kraju sastanka Tito kaže: "Ajde da popijemo nešto." Ponudio je vinjak. Sekretarica je odmah donela flašu koja veoma lepo izgleda. A on joj kaže: "Skloni ovo, donesi onaj domaći, iz mojih zaliha."

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading