PREDLOG POSLANIKA: Osuditi policijsku brutalnost u zemljama EU

Autor:

Vesti

21.12.2021

16:27

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Poslanici u Skupštini Srbije predali su u skupštinsku proceduru Predlog rezolucije o policijskoj brutalnosti protiv mirnih demonstranata u zemljama Evropske unije.

PREDLOG POSLANIKA: Osuditi policijsku brutalnost u zemljama EU

Foto: Profimedia

Grupa poslanika Srpske napredne stranke i Pokreta socijalista podnela je Skupštini Srbije predlog Rezolucije o policijskoj brutalnosti protiv mirnih demonstranata u zemljama Evropske unije zalažući se da se policijska brutalnost i prema mirnim demonstrantima kroz ovaj akt osudi i predstavi evropskoj i svetskoj javnosti kao direktno uskraćivanje osnovnih ljudskih prava.

Predlaže se da se u skladu sa članom 167. Poslanika Narodne skupštine Republike Srbije, predlog Rezolucije usvoji po hitnom postupku. 

Predlog su potpisali poslanici Pokreta socijalista Bojan Torbica, Ana Karadžić i Đorđe Komlenski, kao i naprednjaci Marjan Rističević, prof. dr Ljubiša Stojmirović i Bratislav Jugović.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (1)

Loading
kiki

21.12.2021 20:14

Bravo za poslanike. Vreme je da se i evropejci civilizuju. Demokratija ovdje na zapadu ne postoji vise ni na papiru, surova istina i surova borba za osnovno ljudsko pravo, pravo na izbor.