NEREDI U TIRANI NATERALI DA SE PROMENI LOKACIJA SAMITA "OTVORENI BALKAN" : Susret tri lidera održaće se u ovom gradu

Autor: Republika

Vesti

20.12.2021

17:28

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Albanski premijer Edi Rama doneo je odluku da samit inicijative Otvoreni Balkan bude održan u Elbasanu, umesto u Tirani, gde su danas ispred sedišta Vlade počeli protesti pristalica Saljija Beriše usmereni protiv održavanja tog skupa i gde je zapaljena srpska zastava, prenosi ABC njuz.

NEREDI U TIRANI NATERALI DA SE PROMENI LOKACIJA SAMITA "OTVORENI BALKAN" : Susret tri lidera održaće se u ovom gradu

Foto: Printscreen/KlikTV

Rama će biti domaćin predsendiku Srbije Aleksandru Vučiću i premijeru Severne Makedonije Zoranu Zaevu, koji bi u Elbasan trebalo da stignu oko 18:30 sati, dok je zvanična večera planirana sat vremena kasnije.

Na večeri se očekuje i prisustvo višeg savetnika u Atlantskom savetu Džima O Brajena i potpredsednika Fondacije za otvoreno drištvo Aleksa Soroš.

Republika

Foto: printskrin/Jutjub

Stotine ekstremista na ulicama Tirane

Na Berišin poziv odazvale su se stotine njegovih pristalica okupljanjem ispred kabineta premijera u vreme kada se očekuje da će albanski šef vlade Edi Rama narednih sati održati sastanak sa predsednikom Srbije Aleksandrom Vučićem.

U regionalnu inicijativu Otvoreni Balkan za sada su uključene samo Srbija, Albanija i Severna Makedonija.

Republika

Foto: Tanjug/AP

Edi Rama i Aleksandar Vučić

Prema navodima medija u Albaniji, za održavanje reda i mira tokom ovih protesta, angažovano je više od 2.000 pripadnika policije, a osim specijalaca, angažovani su i snajperisti.

Kako prenose albanski mediji, okupljenje demonstranata počelo je u sedištu Demokratske stranke posle čega su se uputili ka zgradi Vlade Albanije.

Bonus video:

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (1)

Loading
Caslav Stojiljkov

21.12.2021 08:48

Ej Ramo... Ramo, Ramo, druže moj,... jel ti čuješ svoje budale.