MINISTARKA DARIJA NIJE JEDINA: Jočić ostao nepokretan, Milićevića pojas umalo presekao na pola POLITIČARI PREŽIVELI STRAŠNE POVREDE

Autor: Republika

Vesti

14.12.2021

16:29

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Političari su kao i drugi ljudi - niti su supermeni, niti otporni na povrede. Primera za tako nešto ima nebrojeno, a poslednji u nizu je slučaj ministarke za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Darije Kisić Tepavčević koja je pre tri dana slomila ruku. Srećom, njena povreda nije teška, ali nažalost tokom godina bilo je primera da su političari, najčešće u saobraćajnim nesrećama, pretrpeli ozbiljne povrede.

MINISTARKA DARIJA NIJE JEDINA: Jočić ostao nepokretan, Milićevića pojas umalo presekao na pola POLITIČARI PREŽIVELI STRAŠNE POVREDE

Foto: Tanjug/J. ILIĆ

Najteži slučaj

Jedan od najtežih je slučaj Dragana Jocića, funkcionera DSS i u to vreme ministra policije. On je doživeo 25. janura 2008. godine tešku saobraćajnu nesreću. Do udesa je došlo na autoputu Beograd-Niš kod Velike Plane kada je službeno vozilo "mercedes benz", tip M 500 L udarilo u psa, izgubilo kontrolu, sletelo s puta i prevrnulo se više puta. Ministar Jocić je zadobio teške povrede. Slomljen mu je peti vratni pršljen zbog čega je ostao nepokretan, a imao je i prelom karlice, ključne kosti i rebara koja su povredila pluća, piše Kurir.

Pocepan trbušni mišić, izvađena slezina...

Đorde Milićević, šef poslaničke grupe SPS, je 2. novembra 2018. imao tešku saobraćajnu nesreću kada je auto marke "škoda oktavia" u blizini Valjeva sleteo sa puta i zakucao se u betonski zid. Milićević je bio na suvozačevom sedišu, a od siline udarca pojas kojim je bio vezan ga je skoro presekao na pola. Desna strana trbušnog mišića mu je tom prilikom potpuno pocepana, zadobio je povrede tankog i debelog crevo, a izvađena mu je i slezina.

Udes u Grdeličkoj klisuri

Slavica Đukić Dejanović, ministarka bez portfelja i potpredsednica SPS, povređena je u udesu koji se 2. marta 2017. godine dogodio kod Grdeličke klisure. Ona je zadobila prelom ključne kosti i povredu ramena. U udesu su učestvovala dva teretna vozila i jedno putničko vozilo, a kao mogući uzrok nesreće navedeno je da je došlo do pucanja gume na automobilu u kome se nalazila ministarka.

Ledenica u glavu

Aleksandar Antić, funkcioner SPS i u to vreme ministar energetike, je 4. decembra 2014. godine samo pukom srećom ostao živ. Njemu je u Majdanpeku, dok je davao izjavu novinarima u vezi sa naporima koje ekipe Elektromreža Srbije ulažu kako bi osposobile dalekovode i ovaj grad dobio struju, na glavu pala ogromna ledenica.

Republika

Foto: Ministarstvo rudarstva i energetike

 

 

Srečom, ministar je imao šlem na glavi i prošao je samo sa mnjim hematomom. Da nije imao šlem sigurno bi na mestu ostao mrtav

Prelom obe noge

Zoran Babić, funkcioner SNS i v.d. direktor "Koridora Srbije", se 31. januara 2019. godine, na naplatnoj rampi Doljevac, službenim vozilom marke "škoda" u kojem je bio suvozač, zakucao u vozila koja su cekala na naplatnoj rampi. Tom prilikom poginula je Stanika Gligorijević (52) na čije vozilo je naletela službena "škoda", a Babić je zadobio prelome obe noge.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (1)

Loading
Zoran

15.12.2021 08:37

Najgore prolaze lopovi i lažovi, što u Gospoda ne veruju, a u njega se kunu.