PAŠALIĆ APELOVAO: Politički akteri da ne dovode građane u zabludu!

Autor: Republika

Vesti

14.12.2021

16:20

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Zaštitnik građana apelovao je danas na sve aktere na političkoj sceni u Republici Srbiji da u okviru svojih aktivnosti ne koriste ime i ugled Zaštitnika građana kao nezavisne državne institucije i da u javnost iznose isključivo proverene informacije i podatke kako ne bi dovodili građane u zabludu.

PAŠALIĆ APELOVAO: Politički akteri da ne dovode građane u zabludu!

Foto: Tanjug/T. VALIČ

- Zaštitnik građana nije dobio pritužbu porodice iz Bora za koju su mediji izvestili da je meta napada na nacionalnoj osnovi i da je po tom pitanju izostala reakcija ove institucije, iako drugačije u svom saopštenju za javnost tvrdi Vlaška narodna stranka - izjavio je Zaštitnik građana Zoran Pašalić.

- Zaštitnik građana je nezavisna državna institucija koja se bavi zaštitom ljudskih prava kroz kontrolu rada organa uprave. Iz medija smo upoznati sa problemima koje ima porodica iz Bora, kao i sa činjenicom da je slučaj prijavljen MUP-u koji je preduzeo aktivnosti u ovom slučaju - naveo je Pašalić.

Pašalić je rekao da Zaštitnik građana u svom radu posebnu pažnju posvećuje zaštiti prava osetljivih društvenih grupa, u koja spadaju i prava pripadnika nacionalnih manjina, i naveo da će ova institucija nastaviti da prati ceo slučaj i dalje postupanje MUP-a.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (2)

Loading
Zora

14.12.2021 17:19

Vlaška narodna stranka mnogo laže. Ne treba im nista verovati.

Vlada

14.12.2021 19:16

Ne izlaziti iz okvira svojih ovlašćenja.