KESIĆU SE U BEOGRADU SMRKLO A U ZAGREBU MU SVANULO: Otišao u Hrvatsku da pljuje rođenu državu

Autor:

Vesti

13.12.2021

20:07

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Zoran Kesić, voditelj i autor emisije "24 minuta", prevazišao je sebe - ne u humoru, već perfidnom cinizmu pošto se usred Zagreba dodvoravao Hrvatima omalovažavajući sopstvenu državu.

KESIĆU SE U BEOGRADU SMRKLO A U ZAGREBU MU SVANULO: Otišao u Hrvatsku da pljuje rođenu državu

Foto: printscreen

Kesić se, gostujući na hrvatskoj nacionalnoj televiziji HRT u emisiji "Nedeljom u 2" Aleksandra Stankovića, svesrdno potrudio da ismeje projekat "Beograd na vodi", iskritikuje politiku predsednika Srbije Aleksandra Vučića i zdušno se izdivi koječemu u Lijepoj njihovoj, čak do meteoroloških prilika.

SVANULO MU

Provokativnu konstataciju Stankovića: "Videli ste i na putu dovde da, ipak, mi Hrvati bolje živimo, čim se pređe granica", Kesić je dočekao i ushićeno opleo po Srbiji.

- To nije normalno, ja ovo stvarno moram da objasnim. Krećemo jutros iz Beograda, moj verni vozač Borko i ja, zavejalo. Potpuno je belo, ništa se ne vidi, ne vidi se čak ni Beograd na vodi, konačno OK izgleda jer se ne vidi ništa. Prelazimo most, ja mu u zezanju kažem: "Videćeš, Borko, kako pređemo granicu, kad uđemo u Hrvatsku, biće proleće." Posle 10 minuta od Hrvatske granice nema snega, počinje sunce i mi dolazimo u lep prolećni dan. Šetamo zrinjevcem, ljudi šetaju, muzikica lepa, diskretna svira iz onih kućica, onih blagdanskih... Prelepo - rekao je Kesić, čija emisija ide na TV Nova S, koja posluje u okviru "Junajted medije" Dragana Šolaka, partnera lidera SSP Dragana Đilasa.

Republika

Foto: printscreen

Zoran Kesić na televiziji HRT

On je, komentarišući aktuelna dešavanja u Srbiji i tobožnje ekološke proteste, konstatovao da je to prva stepenica prema potpunom urušavanju Vučićeve kule zasnovane na laži, demagogiji i zapošljavanju poslušnih. Ocenio je onda i da je Vučić zagospodario svima aspektima života u Srbiji, ali mu ne može ukinuti emisiju u kojoj govori protiv njega jer se ona emituje na Novoj S.

Orlić: Znamo da smo na pravom putu

Potpredsednik SNS Vladimir Orlić, komentarišući Kesićev nastup, kaže za Srpski telegraf da je blaćenje Srbije, Beograda, svih projekata za koje je bivši režim bio nesposoban i nezainteresovan, uvrede na račun predsednika Srbije, jedini repertoar onih koji rezultate, a ni politiku kojom bi Vučiću mogli da konkurišu, nemaju.

- Šta bi politički protivnici Aleksandra Vučića drugo i mogli da rade, i od koga, gde, da za to dobiju veću podršku? A aplauze za takvo ponašanje neće nikad dobiti u svom narodu, zato po njih idu kod onih kojima uspešna Srbija neizdrživo smeta. A baš to najbolji je mogući dokaz da Vučić radi prave stvari, a Srbija, koju on predvodi, odlično napreduje. Čim smo takvima smetnja, na pravom smo putu, nema greške - rekao je Orlić.

NE MOŽE BEZ VUČIĆA

- Sve institucije, sve tri grane vlasti su pod njegovom kontrolom, pravosuđe, zakonodavna i izvršna vlast, jedan čovek se pita za sve. Svakodnevno krši Ustav i izlazi izvan svojih nadležnosti, a onda kad ga neko satera u ćošak za neku odgovornost, nije kriv on nego ministri i savetnici.

Republika

Foto: printscreen

Zoran Kesić na televiziji HRT

Na konstataciju Stankovića da mu je Vučić podigao popularnost jer mu je nepresušna tema za satiru, kazao je da je to nešto najlepše što je iko ikad rekao za predsednika Srbije.

Nebojša Krstić, marketinški stručnjak, kaže za Srpski telegraf da pozdravlja svako gostovanje naših autošovinista u hrvatskim medijima:

- To je prilika da Hrvati vide kakva je demokratija u Srbiji, a kakva u Hrvatskoj jer Hrvata koji bi u Srbiji govorio protiv Hrvatske mogu da vide samo u tegli s formalinom.

Zoran Kesić juče nije odgovorio na naše pozive.

Bonus video:

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (1)

Loading
Petar

14.12.2021 23:29

Valjda će ovom Kesiću biti zabranjen ulaz u Srbiju koju toliko mrzi. Valjda nadlezni rade svoj posao ?!