VULIN O VUČIĆEVOJ POSETI NIŠU: Moramo biti dovoljno sposobni da čuvamo Srbe bez obzira na to gde oni žive

Autor:

Vesti

12.12.2021

10:07

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Ministar unutrašnjih poslova Aleksandar Vulin prokomentarisao je posetu predsednika Srbije Aleksandra Vučića Nišu.

VULIN O VUČIĆEVOJ POSETI NIŠU: Moramo biti dovoljno sposobni da čuvamo Srbe bez obzira na to gde oni žive

Foto: MUP Srbije

- Najveći rizik po bezbednost naše zemlje su unutrašnji problemi. Srbiju možete da razbijete iznutra, a to se uvek radi spolja. To vidite po napadima na predsednika Vučića, po tome, kao što smo i najavili, što će do izbora biti raznih protesta oko bilo čega za bilo šta, a niko neće smeti da pita od čega žive ti aktivisti. Po tome što će se napadati oni koji su najbliži predsedniku Vučiću i što će se gledati da on ostane, koliko god je moguće, usamljen i da on, kao nosilac političke stabilnosti u Srbiji, bude sam i na udaru baš svakog problema. Tako se radi i to je ideja - da se Srbija iznutra destabilizuje, samim tim da se oslabi i pozicija Republike Srpske, da se napušta borba za Kosovo i Metohiju, i preduslov svega toga je da Srbija ne bude vojnički sposobna da se sama brani - odgovorio je on nakon što je u jutarnjem programu TV Prva upitan šta je najvažnije što je juče prikazano i rečeno u Nišu u toku posete predsednika Srbije i šta je najveći rizik za bezbednost naše zemlje. 

Vulin je rekao da smo mi doneli odluku, na kojoj je insistirao predsednik Vučić, a on je kao ministar odbrane predložio i prezentovao Narodnoj skupštini, da smo vojno neutralni i da nam takva odluka omogućava da sami biramo svoje prijatelje, ali i da sami moramo da vodimo računa o sebi. 

- Kad ste vojno neutralni, morate biti dovoljno snažni da čuvate svoju nezavisnost i suverenost. Niko neće doći u pomoć, niko ni sa istoka ni sa zapada. Dakle, moramo biti dovoljno sposobni da sačuvamo sebe, da čuvamo Srbe bez obzira na to gde oni žive - naglasio je ministar policije. 

- Predsednik je juče pokazao koliko se vojska promenila, koliko je naprednija. Videli smo Nore B 52 koje su proizvod naše odbrambene industrije. To smo mi napravili, izvozimo ih po celom svetu, kupio ih je Kipar i još neke zemlje. To je za nas velika stvar. Ali pokazao je i obučenost i ozbiljnost. Kao bivši ministar odbrane veoma sam ponosan što sam malim delom bio tu kada su se takve stvari radile i stvarale i beskrajno sam tada bio zahvalan vrhovnom komandantu na ogromnoj podršci. Teško vreme, kriza, nema se novca, ali za vojsku je uvek moralo da bude. Sada vidite rezultate toga. I Srbija i Srbi gde god da žive mogu da budu mirni kada imaju takvu vojsku - poručio je Vulin.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading