IMAM DOBRE VESTI ZA OPŠTINU! VUČIĆ U DOLJEVCU: Danas smo ovde da vidimo šta još možemo da uradimo za vas! (VIDEO)

Autor:

Vesti

11.12.2021

14:23

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić stigao je u u Doljevac.

IMAM DOBRE VESTI ZA OPŠTINU! VUČIĆ U DOLJEVCU: Danas smo ovde da vidimo šta još možemo da uradimo za vas! (VIDEO)

Foto: Printscreen/Tanjug

Predsednika Srbije Aleksandar Vučić stigao je u Javnu biblioteku u Doljevcu gde se obraća Doljevćanima. Biblioteka je nedavno rekonstruisana.

Vučić se zahvalio okupljenim građanima, a onda saopštio dobre vesti:

- Uložićemo više od milion evra za rekonstrukciju škole. Pupovac će da dobije svoj trg, a ono što je važno da će biti uređeno vodosnabdevanje. To će biti rešeno. Uradićemo i kanalizaciju za sva mesta u opštini Doljevac - rekao je predsednik građanima.

- Znam da ima još mnogo toga da se uradi, i penzije i plate će brže da rastu. Danas smo ovde da vidimo šta još možemo da uradimo za vas. Beskrajno vam hvala što ste me doćekali u ovako velikom broju po ovako lošem vremenu, Živeo Dolevac živela Srbija! - rekao je Vučić.

Podsetimo, predsednik je danas nastavio svoju posetu Nišavskom okrugu. Predsednik je najpre svečano dočekan u kasarni "Mija Stanimirović" u Nišu.

Predsednik je u kasarni održao i sastanak sa rukovodstvom Ministarstva odbrane i komandnim kadrom Vojske Srbije u užem sastavu, nakon čega je prisustvovao prikazu rada diviziona samohodnih top haubica "NORA B-52 M15".

Vučić se obratio iz Niša

Predsednik kaže da ga ne zanimaju današnji protesti.

- Ja imam problem kad vidim da narod oseća da je nešto loše i da se oseća nebriga. Sad je narod video da brinemo. Nije važno koliko će ljudi biti, niti su moji politički protivnici sada, u ovom trenutku i ovom mestu, bitni. Ne zanima me to, sve želje sam im ispunio, i one realne i one izmišljene. Sada neka rade šta god hoće. Trećeg aprila će narod odlučiti na čiju će stranu. Ja sam odluku doneo na osnovu volje naroda, a ne na njihov zahtev - rekao je Vučić.

Vučić je istakao da je nekoliko otvorenih pitanja u pogledu služenja obaveznog vojnog roka.

Vučić kada že bi to bilo spasonosno za vojsku, ali da postoji niz otvorenih pitanja. Jedno od pitanja je od kod godišta treba uvesti, ko će biti oslobođen, a ko neće, ko će obučiti te vojnike, koliko će biti plaćeni... Zbog tih pitanja nema odluke o služenju obaveznog vojnog roka.

O ulaganju u vojsku

On je posle razgovara u Nišu sa rukovodstvom Ministarstva odbrane i komandnim kadrom Vojske Srbije u širem sastavu, prisustvovao prikazu rada diviziona Samohodnih top haubica, a potom se obratio građanima.

- Ono što je važno, pod jedan, komplikuje se bezbednosna situacija u celom svetu, pod dva, komplikuje se i u regionu i shodno tome Republika Srbija mora da snaži vojne kapacitete kako bi vojska bila dovoljan odvraćajući faktor za svakog potencijalnog agresora. Ono što jeste predlog to su ogromna ulaganja u narednom petogodišnjem planu - rekao je predsednik.

On je izjavio da će biti ogromnih ulaganja u vojsku po petogodišnjem planu. Više od 500 miliona evra godišnje biće uloženo više nego do sada.

Vučić je najavio da će biti određenih izmena strategijskih dokumenata. On je podsetio da je dugoročna politika Srbije vojna neutralnost.

On najavljuje da je razmatrano osim PVO, stanje lovačke avijacije i lovačko-bombarderske avijacije. 

- Očekujemo značajne nabavke u okviru lovačko-bombarderske avijacije - rekao je Vučić.

Predsednik je rekao da mora biti značajnih pojačanja naoružanja i opreme kopnene vojske, ali kaže da je potrebno više ljudi.

Vučić kaže da je za jednu zemlju važno da ima rešena tri pitanja.

- Da obezbedi sigurnost granica svoje zemlje, sigurnost i bezbednost svojih građana, da energetski obezbedite svoju zeljmu i da imate dovoljno vode i hrane za budućnost - rekao je Vučić.

Predsednik je objasnio da je cena gasa mnogo veća od one koju Srbija trenutno plaća.

- Ne želim ni da vam pričam o ceni gasa na današnjoj berzi. Mi imamo ograničene količine koje uzimamo po ugovoru od 270 dolara. Međutim, kada bude potrebe za većom kubikažom, moraćemo i da je nabavimo i da plaćamo po većoj ceni, bez obzira na bolju situaciju od drugih - rekao je predsednik.

Predsednik kaže da je nekoliko otvorenih pitanja u pogledu služenja obaveznog vojnog roka.

Vučić kaže bi to bilo spasonosno za vojsku, ali da postoji niz otvorenih pitanja. Jedno od pitanja je od kod godišta treba uvesti, ko će biti oslobođen, a ko neće, ko će obučiti te vojnike, koliko će biti plaćeni... Zbog tih pitanja nema odluke o služenju obaveznog vojnog roka.

Jedna od opcija je i značajno povećanje nadoknade za dobrovoljno služenje vojnog roka. 

- Naša armija mora da ima još 5.000 vojnika na godišnjem nivou - rekao je Vučić.

Predsednik kaže da bi za neki mesec mogao da kaže da više nikada nikome ne bismo bili laka meta.

- Kad to više nije igra mačke i miša, to znači da više niko neće da vas napada i da ste osigurali bezbednost za svoju decu - rekao je Vučić.

 

Nešto posle 10 časova počeo je sastanak Vučića sa rukovodstvom Ministarstva odbrane i komandnim kadrom Vojske Srbije u širem sastavu.

Sastanku u kasarni "Mija Stanimirović" u Nišu prisustvuje i ministar odbrane Nebojša Stefanović i načelnik Generalštaba Milan Mojsilović.

Na istom mestu, predsednik će održati i sastanak sa rukovodstvom Ministarstva odbrane i komandnim kadrom Vojske Srbije u užem sastavu, nakon čega će prisustvovati prikazu rada diviziona samohodnih top haubica "NORA B-52 M15".

Nakon toga predsednik će prisustvovati prikazu vežbe jedinica Vojske Srbije na položaju Lisinac.

Na kraju drugog dana posete Nišavskom okrugu, predsednik će posetiti Doljevac, gde će obići biblioteku.

 

 

Vučić je započeo posetu Nišavskom okrugu juče i to obilaskom renovirane Osnovne škole "Ivan Vušović" u Ražnju, nakon čega se sastao sa predstavnicima mesnih zajednica te opštine.

Predsednik se u Nišu sastao sa predsednicima svih opština Nišavskog okruga, a nakon toga obišao je prehrambenu industriju "Yumis".

Vučić je juče u izjavi medijima kazao da će za Nišavski okrug iz tekuće budžetske rezerve biti izdvojeno 600 miliona dinara, a od toga samo za grad Niš 450 miliona dinara, dok će Doljevac, zbog kredita koji je ranije uzet, dobiti 40 miliona dinara.

Ražanj, Merošina i Gadžin Han, kako je kazao predsednik, dobiće po 20 miliona dinara, a Svrljig i Aleksinac po 15 miliona.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (7)

Loading
Stanojka

11.12.2021 09:57

Нишки округ је све бољи и економски јачи.

Miki

11.12.2021 11:17

Velika je čast ugostiti predsednika Republike Srbije Aleksandara Vučića u Nišu

micka

11.12.2021 11:44

jako lep docek Vucica u Nisu....

Petra

11.12.2021 11:48

Predsednik je uvek tu da podrzi i prepozna vaznost. Srbija je sad jedna jaka vojna sila kojoj mnogi u svetu zavide!