ŠTA SE KUVA U NATO KUHINJI?! Zapadni Balkan u fokusu, od prvog čoveka alijanse stigle zabrinjavajuće poruke

Autor: Republika

Vesti

01.12.2021

12:57

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Šefovi diplomatija država-članica NATO-a počeli su odvojeni susret na plenarnoj sednici Severnoatlantsnog saveta u Rigi, posvećen situaciji na Zapadnom Balkanu, saopštio je generalni sekretar NATO Jens Stoltenberg.

ŠTA SE KUVA U NATO KUHINJI?! Zapadni Balkan u fokusu, od prvog čoveka alijanse stigle zabrinjavajuće poruke

Foto: Tanjug/AP

- Region Zapadnog Balkana ima za nas veliki značaj. Primećujemo zabrinjavajući razvoj situacije, slušamo opasnu retoriku u Bosni i Hercegovini, vidimo napetost između Beograda i Prištine, reforme se usporavaju, dok strani igrači povećavaju intenzitet svojeg štetnog delovanja u regionu - izjavio je Stoltenberg.

Foto: Tanjug/AP

Jens Stoltenberg

- NATO i EU tesno sarađuju za dobrobit regiona, između ostalog i u Bosni i Hercegovini i na Kosovu - dodao je Stoltenberg.

On je podsetio na vojne operacije NATO-a u bivšoj Jugoslaviji devedesetih godina prošlog veka koje su, po njegovim rečima, "pomogle da se uspostavi mir u regionu".

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (1)

Loading
Risto

01.12.2021 14:30

Koga bre vi lažete?! Doneli ste mir u regionu?! Isti taj region u kome ste potpalili vatru secesije svesrdno pomažući raspadu jedne međunarodno priznate države? Šta ste još doneli: povećan broj kancera y celom regionu, zagađenu zemlju i vodu decenijama...Sankcijama unazadili Srbiju...Hvala na pomoći, vaša zabrinutost zabrinjava nas, jer znamo koja su vaša rešenja i vaše namere! Najgore što tamo gde treba da ste stvarno zabrinuti i treba da reagujete, a ne činite baš ništa, silo nad silama, jeste vaš proizvod KiM...

Odgovori 10 1