VIOLA, DA LI JE OVO ZA VAS VLADAVINA PRAVA?! Lobistkinja za nezavisno Kosovo osula paljbu po Srbiji, a ćuti na užasne brutalnosti nemačke policije! (VIDEO)

Autor: Republika

Vesti

30.11.2021

15:39

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Izvestilac Evropskog parlamenta za Kosovo, Viola fon Kramon, nije kritikovala policiju svoje domovine kada je prošle godine batinala narod na demonstracijama širom zemlje, ali se zato sada ostrvila na Srbiju i po ko zna koji put pokazala kako vodi politiku dvostrukih aršina.

VIOLA, DA LI JE OVO ZA VAS VLADAVINA PRAVA?! Lobistkinja za nezavisno Kosovo osula paljbu po Srbiji, a ćuti na užasne brutalnosti nemačke policije! (VIDEO)

Foto: Tanjug/AP

Viola fon Kramon je zaboravila kakva se brutalnost odvijala na nemačkim ulicama

Lobistkinja za nezavisno Kosovo i članica Evropskog parlamenta, Viola fon Kramon, drznula se da drži predavanje Srbiji o vladavini prava i o tome kako se naša policija ophodi prema demonstrantima, zaboravivši kakve brutalnosti su se ne tako davno odvijale na ulicama njene domovine, Nemačke, a što u našoj zemlji ni približno nije viđeno. 

Naime, tokom prethodne godine Nemci su širom najmoćnije članice Evropske unije (EU) izlazili na ulice kako bi protestovali zbog strogih epidemioloških mera, ali i iz mnogih drugih razloga, pri čemu policija nije birala način da ih ukloni sa ulica. 

Tako su svet obišle slike i snimci na kojima se vidi kako pripadnici nemačkih snaga bezbednosti pod punom ratnom opremom batinaju ljude, koriste protiv njih suzavce i vodene topove, a da stvar bude strašnija, silu primenjuju i na starima i nad ženama. Na jednoj fotografiji koja je zabeležena u maju 2020. godine, grupa policajaca je uza zid pribila mladu ženu i nije joj dozvolila da se pomeri, pri čemu joj je razbijen i mobilni telefon.

A najgora situacija odvila se 1. avgusta u Berlinu nakon što je zbog policijske brutalnosti u mukama umro jedan 49-ogodišnji muškarac, koji je sa istomišljenicima izašao na ulice prestonice u znak protesta zbog strogih mera u borbi protiv pademije koronavirusa. Policija je tada zbog učešća u protestu privela čak 600 osoba.        

I gle čuda, nijedan funkcioner Evropske unije, pa samim tim ni gospođa Fon Kramon, nisu osudili tadašnje nasilje na nemačkim ulicama, ali se ona zato sada ostrvila na Srbiju, tvrdeći da je na protestima u subotu prekršena vladavina prava.

- Vladavina prava podrazumeva da su svi jednaki pred zakonom, bilo u Loznici, Severnoj Mitrovici ili Nemačkoj. Uvek ću braniti građanska i prava čoveka, nevezano za nečiju nacionalnost. Sledeći put, umesto da me napadate, pokušajte da se obratite svom narodu - napisala je Fon Kramonova na Tviteru. 

Foto: Printscreen

Tvit u kom Fon Kramonova drži lekcije Srbiji o vladavini prava

Pritom, na pomenutim okupljanjima ovog vikenda u našoj zemlji povređen je samo jedan muškarac, Duško Prokić, i to nakon što je razularenu masu demonstranata pokušao da umiri.

Do tog incidenta, podsetimo, nije došlo zato što je policija primenila brutalnost nad demonstrantima, već zato što su ekološki protest iskoristili batinaši bliski opoziciji i Draganu Đilasu, očigledno znajući da će imati podršku Fon Kramonove i njoj sličnih čiji je jedini cilj napadanje vlade u Beogradu. 

To je potvrdila i premijerka Srbije Ana Brnabić, koja je odgovorila Fon Kramonovoj istakavši da ta poslanica Zelenih u Evropskom parlamentu (EP) ima dvostruke standarde kada je reč o vladavini prava u slučaju Beograda i Prištine.

- Kada, suprotno Briselskom sporazumu, specijalne jedinice ROSU upadnu na sever AP Kosova i Metohije, pucaju na građane srpske nacionalnosti koji mirno protestuju i rane Srećka Sofronijevića - to je za Fon Kramon vladavina prava i reakcija Prištine za puno poštovanje - podsetila je Brnabićeva.      

    

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (5)

Loading
Očajno pero

30.11.2021 15:48

Hteo bih da podsetim sve nas, ko je prefiks FON najčešće nosio? Pa nacisti naročito SS ovci. Zaključak izvedite sami. Zato ona obožava domaće podguzne muve i izdajnike.

Anja

30.11.2021 16:23

O cemu prica ova zena, dokle bre ona da drzi pridike Srbiji, ajde bre okani se vise.....

nesa

30.11.2021 20:50

Pa zar ne može da joj bude zabranjeno kretanje po ostalim delovima Srbije.Ona je zadužena za Kosovo i Metohiju.Šta ima da traži po ostatku Srbije.Uostalom,treba da bude proglašena kao špijun,pa nek ide odakle je došla.

nesa

30.11.2021 20:52

Ej,pa viola je gudački instrument.Malo se raštimovala.