ZORANINA DUPLA IGRA: Otkrivamo, perfidni potezi potpredsednice Vlade Srbije

Autor: Republika

Vesti

26.11.2021

07:18

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Prva je kad treba ići na (polu)tajni doručak s američkim ambasadorom, a poslednja kad treba preuzeti odgovornost, isprsiti se i stati iza svojih odluka i inicijativa. Ipak, za potpredsednicu Vlade i ministarku energetike Zoranu Mihajlović mnogo je lakše da u prvi red isturi predsednika Aleksandra Vučića.

ZORANINA DUPLA IGRA: Otkrivamo, perfidni potezi potpredsednice Vlade Srbije

Foto: Tanjug/S. RADOVANOVIĆ

Zorana Mihajlović

A on, nit luk jeo, nit luk mirisao kad je u pitanju ono zbog čega se preksinoć protestovalo u centru Beograda.

Upečatljivo je, s jedne strane, da demonstranti protiv "Rio tinta" napadaju samo Vučića, dok Zoranu ne pominju, čak ni stidljivo, iako je ona svojevremeno aktivno učestvovala u dovođenju "Rio tinta" u Srbiju.

S druge strane, izostaju i njene direktne osude opozicionih prvaka po ovom pitanju poput Đilasa, Jeremića i ostatka njihove ekipe pošto na svaki način pazi da im se ne zameri. Uostalom, s pojedincima iz opozicije je nedavno sedela na gorepomenutom doručku u jednom beogradskom restoranu.

Kako za naš list ocenjuje jedan od Zoraninih saradnika, i u njenom okruženju su primetili da niti ona nešto posebno napada opozicione prvake niti se oni bave njom.

- Svako njihovo saopštenje i javni nastup, kada govore o "Rio tintu", usmereni su protiv Vučića. Mihajlovićeve, međutim, nema ni u naznakama. Tu slučajnosti nema - kaže naš sagovornik iz Zoraninog ministarstva koji je tamo bio i pre njenog dolaska.

Podsetimo, dozvole za dolazak "Rio tinta" i početak istraživanja u Srbiji dala je bivša vlast i do 2012, kada je SNS došao na vlast, doneto je čak devet takvih rešenja.

Na pitanja koja joj je Srpski telegraf poslao na ovu temu Zorana Mihajlović je poslala sledeći odgovor:

- Onda dobro ne gledate i ne slušate sve proteste, pa i onaj u sredu, gde je, na primer, nastavljeno napadanje države, predsednika i Zorane Mihajlović. Ali vaši dokoni analitičari kojima smetam su baš dokoni, ali baš... Samo jednim klikom, kada ukucate na Guglu tagove Zorana Mihajlović i "Rio tinto", izađe gomila tekstova iz grupacije "Junajted medije". Od 15 tekstova na prvoj strani, devet je iz grupacije "Junajted medije" s negativnom konotacijom.

Vukoičićeva: Bliska stavovima opozicije

Politikolog Jelena Vukoičić kaže za Srpski telegraf da je SNS veoma velika stranka i u njoj postoje razne struje, te da ima i onih koji u mnogim segmentima ne dele politiku predsednika Vučića:
- U SNS ima, dakle, onih ljudi čiji su politički stavovi bliskiji politici nekih zapadnih država i delovima opozicije, koju oličavaju Đilas, Marinika Tepić, Jeremić. Konkretno, ministarka Mihajlović je neretko imala izdvojene stavove u odnosu na ostatak SNS. Njeni stavovi su bliski politici zapadnih država, pre svih SAD, a time i delu opozicije koja želi otklon od naših tradicionalnih prijatelja Rusije i Kine.

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading