POLITIKA NIJE IZABRATI LAKŠI PUT! Trese se region posle reči predsednika Aleksandra Vučića!

Autor: Republika

Vesti

23.11.2021

12:36

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio da politika nije lakši put i da Srbija ima svoje političke i ekonomske interese, da je ona vojno neutralna zemlja i da je ekonomski napredak postigla, između ostalog i zbog toga što ima prijateljske odnose sa Rusijom i Kinom, ali da, naravno, veliki broj investicija dolazi i iz Evropske unije.

POLITIKA NIJE IZABRATI LAKŠI PUT! Trese se region posle reči predsednika Aleksandra Vučića!

Foto: Republika

Aleksandar Vučić

Vučić je u intervjuu za Jutjub kanal Solovjev Lajv, koji je danas u celosti objavljen uoči Vučićevog susreta sa ruskim predsednikm Vladimirom Putinom, a čije do sada neobjavljene delove prenose ruske agencije, istakao da je Srbija u protekle dve godine imala najveću stopu privrednog rasta - oko 6,7 odsto i da je za poslednjih sedam godina izgrađeno više bolnica nego u prethodnih 70. godina.

To je Srbija uspela, između ostalog, zato što ima prijateljske odnose sa Rusijom i Kinom, ali je naglasio da, veliki broj investicija dolazi i iz Evropske unije, rekao je on.

Odgovarajući na pitanje zašto je izabrao teži put i nije uveo sankcije Rusiji, Vučić je odgovorio da politika nije lakši put i da Srbija ima svoje političke i ekonomske interese.

- Da nismo imali gasovod, da ne sarađujemo sa Rusijom, mi danas ne bismo imali gasa, danas bih plaćao 800-900 evra za gas - objasnio je Vućić i dodao da Srbija to ne može da izdrži ekonomski.

Vučić je rekao da je uveren da bi Srbiji, da je uvela sankcije Rusiji, bilo rečeno da je dobrodošla u NATO, a potom u EU.

Dodao je da je pragmatičan i racionalan čovek, da Srbija ima ekonomske interese, ali da, kako je rekao, "ne možemo da ubijemo dušu srpskog naroda da bih ja dobio neke pohvale u nekim novinama, uopšte, na nekoj zapadnoj televiziji".

- Kada se bavite politikom vaš cilj je da narodu bude bolje u budućnosti, ali ne možte ubiti svoj narod zato što mislite da za vas ličnoi u tom trenutku tako bolje, ne bavite se politikom za sebe lično - naglasio je predsednik Srbije.

Ukazao je da je suština da Srbija bude nezavisna u odlučivanju i suverena i dodao da srpska politika nikada ne može biti neprijateljska prema Ruskoj Federaciji, navodeći da o tome govori otvoreno svima u svetu i da to nikada nije krio.

- Kao što se predsednik Putin osmehuje kada ja govorim "Znate mi smo na evropskom putu", on kaže "Znam znam, ja znam da oni neće da vas prime, ali da ste vi na evropskom putu", i svaki put mi tako govori. A ja govorim, zato što nikog neću da obmanjujem i neću ništa da skrivam, i Evroplajnima i Amerikancima: Mi sa Rusijom imamo posebne, dobre, odnose i ne želimo da ih kvarimo i ne tražite to - rekao je Vučić.

Republika

Foto: Printskrin

Vladimir Putin i Aleksandar Vučić

Dodao je da misli da je uspeo da zadobije neki oblik poštovanja kao predsednik zemlje, jer svi znaju da njegova reč nesto znači i više ga ništa ne pitaju o tome.

- Da li to znači da su me zavoleli, naravno ne, to znači da sam suočen sa mnogim obliocima pritiska, negativnim komentarima - rekao je Vučić i naveo da je to cena koju plaća, ali je neće platiti građani Srbije.

Kako je rekao, naš posao je briga o građnima Srbije, a ne o našim inetresima, i istakao da je važno ono što će ostati posle njega i po čemu će ga ljudi pamtiti.

Ponovio je da je važna sloboda i nezavisnost u donošenju odluka i da su to ključne stvari kojih Srbija mora da se pridržava kako bi sačuvala budućnost.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (1)

Loading
Zeljko

23.11.2021 21:22

Vučić sarađuje dobro i sa Rusijom i sa Kinom, ali najveći broj investicija dolazi iz Nemačke i iz Turske.