DOBRO, ALEKSANDRE, VI MOŽETE U NATO ALI... Vučić otkrio detalje razgovora sa Putinom

Autor:

Vesti

14.11.2021

06:35

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić u intervjuu za ruski Solovjev kanal na Jutjubu preneo je zanimljiv detalj sa jednog od njegovih prethodnih sastanaka sa presdednikom Rusije Vladimirom Putinom na kojem je bilo reči o NATO.

Republika

Foto: Tanjug/T. VALIČ

Vladimir Putin i Aleksandar Vučić

 

Aleksandar Vučić je naveo da je to bio njihov deveti susret i da je Vladimir Putin dobio različite informacije o stavu Srbije.

"Rekao mi je: ''Dobro Aleksandre, vi možete ući u NATO ali naši narodi će ostati prijatelji''. I tako sam ga slušao 35 minuta, a potom sam upitao: ''A ko vam je to uopšte rekao? Dozvolite mi pet minuta i odgovoriću", ispričao je Vučić.

Predsednik Srbije je istakao da je tada Putinu rekao da je Srbija vojno neutralna zemlja i da neće u NATO.

"Ja vam ne kažem to samo za danas. Ja govorim o budućosti. To je dugoročno opredeljenje Republike Srbije. Ne razumem kako je neko mogao da vam kaže da mi idemo u NATO", preneo je Vučić detalje tadašnjeg razgovora sa Putinom.

Naveo je da je tada Putinu rekao i da Srbija neće uvoditi nikakve sankcije protiv Rusije.

"Garantujem vam i dajem vam reč. To je interes ne samo Rusije nego i Srbije, I od tog trenutka mi nismo imali teških razgovora.

Vučić je rekao da je do sada imao mnogo sastanaka sa Putinom i da su za Srbiju to uvek bili važni susreti.

Ovoga puta zbog situacije u regionu Zapadnog Balkana, odnosa Beograda i Prištine, odnosa u celom regionu i dešavanja u BiH, kao i zbog energetske situacije, i u Evropi i kod nas u Srbiji, što se tiče Srbije, samo još jedam sastanak je bio toliko vazan sastanak, rekao je on.

Vučić je rekao Putin predsednik velike države, a on predsednik male zemlje, i da je zadovoljan što Putin uvek u odnosu prema Srbiji, ceni naše ljude i uvažava našu zemlju.

Smatram da je Putin snaga Rusije i da je uzdigao Rusiju u vojnom i političkom smislu, dodao je Vučić.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (15)

Loading
Mijo

14.11.2021 09:19

Руси су нас у свему подржавали и то је показује колико они нашу земљу цене и поштују.

Odgovori 25 4
Mala plava

14.11.2021 09:36

Putin je veliki covek velike sile koja postuje svacije opredeljenje a koja se ne mesa ni u cije.U tome je njihova velicina

Odgovori 26 8
Nikolasss

14.11.2021 11:34

Verujem da će predstojeća Vučićeva poseta Rusiji biti plodonosna i da će Srbija dobiti gas iz Rusije po povlašćenim cenama.

Odgovori 24 6
Ana

14.11.2021 12:16

Srbija ce ponovo potvrditi prijateljstvo koje ima sa Rusijom. To je fakat.

Odgovori 21 3