RAZGOVARAĆU SA PUTINOM O POVOLJNIJOJ CENI GASA! Vučić o energetskoj krizi: Od toga nam zavisi opstanak cele države!

Autor:

Vesti

15.10.2021

20:57

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić gostujući na TV Prva govorio je o energetskoj krizi.

Republika

Foto: Printscrten/TV Prva

Aleksandar Vučić

- Od cena gasa zavisi cena hrane, svih proizvoda i bukvalno opstanak cele zemlje. Ovde je direktno ugrožena cela zemlja - ovako predsednik Srbije Aleksandar Vučić komentariše energetsku krizu.

- Mi svakoga dana u ovih mesec i po dana, imamo kupljenih po šest i po miliona kubnih metara gasa. Danas trošimo već više od šest i po miliona kubih metara. Za to plaćamo cenu od 270 dolara na 1.000 kubnih metara gasa. To nam traje do kraja godine. Za Svetog Nikolu će nam biti mnogo veća potrošnja, to moramo da platimo po ceni koja se nalazi na berzi - objasnio je predsednik napominjući da "ćemo morati da napunimo skladište".

Republika

Foto: Printscreen

Aleksandar Vučić

Prema njegovim rečima, problem može da predstavlja šta će biti posle nove godine. Zato je susret sa predsednikom Rusije Vladimirom Putinom od presudnog značaja, napominje.

- Moliću ga za produžetak naftne formule 100 posto bar još malo, a onda da nam daju i bolje uslove. Sa tim ćemo imati povoljniju cenu gasa - napominje.

Cena struje

Predsednik se potom osvrnuo na cene električne energije, naglašavajući da trenutno najbolju cenu struje u Evropi ima Poljska.

- Najniža cena je samo u Ukrajini, koja ima 15 nuklearki. Ispred nas sa višom cenom su i Makedonija i Moldavija, Nemačka, Danska sa po četiri puta većom cenom struje. Mi dajemo narodu cenu struje značajno jeftinije nego što ona košta državu.

Republika

Foto: Printscreen

Aleksandar Vučić

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (3)

Loading
Maja

15.10.2021 21:09

Zahvaljujući pametnim potezima predsednika gradjani ne treba da brinu o grejnoj sezoni, a predsednik će i na sastanku sa Putinom da obezbedi povoljne cene za gas

Ide zima

16.10.2021 09:14

Sacuvacemo najsiromasnije gradjane, a budzet necemo opteretiti samo ako minimalac i minimalne penzije povecamo 20%.

Mile lala

17.10.2021 15:48

Treba i o gssu, ali bi Vam bolje bilo da dobijete podršku za vraćanje Kim u sastav Srbije, makar i silom sto pre, koliko sutra.