ALJBIN KURTI BAŠ SKRENUO SA UMA! Sad bi referendum o ovom pitanju i to - MIRAN!

Autor:

Vesti

20.11.2021

18:01

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Premijer Kosova Aljbin Kurti u intervjuu za onlajn magazin "Monokl" izjavio je da bi u budućnosti glasao za ujedinjenje sa Albanijom, ali samo ako bi se takav referendum sproveo mirno i demokratski, prenosi Gazeta Ekspres.

ALJBIN KURTI BAŠ SKRENUO SA UMA! Sad bi referendum o ovom pitanju i to - MIRAN!

Foto: youtube.com/Kallxo.com

Aljbin Kurti je naveo i da centralni deo budućeg sveobuhvatnog sporazuma između Kosova i Srbije treba da bude međusobno priznanje.

- Sada imamo obostrano neznanje, a moramo da se poznajemo. U tom cilju možemo prvo da imamo izjavu u kojoj ćemo se saglasiti da nećemo napadati jedni druge. Takođe smatram da je EU važan faktor koji može da obezbedi okvir za budući sporazum jer on mora da bude zasnovan na duhu evropskih vrednosti, zakona i poretka, demokratizacije i suočavanja sa prošlošću - rekao je Kurti.

Upitan o odnosima sa bivšim liderima OVK kojima se sudi u Hagu, uključujući Hašima Tačija, i da li mu je drago što mu se sudi u drugoj zemlji, Kurti je rekao da nije srećan što se Tačiju sudi u Hagu i da bi želeo da se Tači suoči sa pravdom na Kosovu za korupciju.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading