PREDSEDNIK VUČIĆ O MIGRANTSKOJ KRIZI NA BELORUSKOJ GRANICI: Očekujem mirno rešenje

Autor:

Vesti

13.11.2021

20:21

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Očekujem da će se naći mirno rešenje za migrantsku krizu na granici Belorusije i zemalja EU, poručio je predsednik Aleksandar Vučić u intervjuu za ruski Jutjub kanal Solovjev lajv.

Republika

Foto: Tanjug/AP

Aleksandar Vučić

- Nadam se da će kriza konačno biti rešena. Ti ljudi, migranti, su žrtve postojećih sukoba u svojim zemljama. I nadam se da će se odnosi Belorusije sa Poljskom i Litvanijom poboljšati, da će se razgovarati i naći mirna rešenja za sve probleme - rekao je srpski predsednik, prenosi TASS.

Vučić je istakao da je preko Srbije u jednom trenutku prošlo oko milion migranata.

- Nije bilo lako, ali smo sve uspeli da organizujemo. Nemamo najnovije prilive Avganistanaca, ali smo imali Sirijce i Iračane - rekao je Vučić.

Migrantska kriza dramatično je eskalirala 8. novembra na granici Belorusije sa Poljskom, Litvanijom i Letonijom, a nekoliko hiljada ljudi u ovom trenutku prišlo je poljskoj granici sa beloruske teritorije i ne napušta pogranično područje.

Zemlje Evropske unije optužile su Minsk za namernu eskalaciju i zapretile novim sankcijama, a beloruski predsednik Aleksandar Lukašenko poručio je da zapadne države snose krivicu za krizu, pošto njihove akcije primoravaju ljude da beže od rata.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (4)

Loading
Iva

13.11.2021 23:07

Samo mirnim razgovorom resavaju se problemi, nadam se da ce Belorusija to uciniti.

Jasmina Matović

14.11.2021 01:23

Naš predsednik iznosi da će se rešiti migrantska kriza na beloruskoj granjci i u EU dosta migranata je proslo i kroz Srbiju

Miki

14.11.2021 01:28

Verujem da će se pronaći nekog kompromisno rešenje i da će se tenzije smiriti.

Sanela

14.11.2021 06:59

Zao mi je jadnih migranata jer idu trbuhom za hlebom, ali i nezgodno je drzavama da prime toliki broj ljudi.