TO JE UŽAS, HOĆE DA PREBACE KRIVICU NA SRPSKI NAROD! Vučić stao u zaštitu slobodne reči: U SRBIJI ĆEMO PRAVO NA STAV POŠTOVATI!

Autor: Republika

Vesti

10.11.2021

13:04

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Predsednik Srbije Alekesandar Vučić prokomentarisao je skandalozan postupak Željka Komšića koji je napustio intevju za agenciju Tanjug kada je novinar odbio da se složi da se u Srebrenici dogodio genocid.

Republika

Foto: Tanjug/M. MILIVOJEVIĆ

Aleksandar Vučić

- To je nešto o čemu bih mogao duže da govorim. To što se dogodilo Marku Ivasu je užas. I to će biti proglašeno kao najveće "demokratsko pravo". To što se tiče Komšića i prebacivanja celokupnom srpskom narodu, to uvek rade. Prebacivanje krivice na celokupan srpski narod, to ni za koga nije novost. Ivas je slobodan novinar i njegovu profesiju i pravo na stav ćemo u Srbiji poštovati - rekao je Vučić.

Podsetimo, Komšić, koji slovi za hrvatskog člana Predsedništva, a u to najviše državno telo izabran je glasovima Bošnjaka, juče je Sarajevu prekinuo intervju za Tanjug i demonstrativno napustio snimanje, jer je novinar Marko Ivas, od kojeg je tražio da se složi sa njim da se u Srebrenici dogodio genocid, to odbio.

Nakon kraće polemike i insistiranja da se u Srebrenici dogodio genocid, da je to presuđeno međunarodnim presudama, novinar Tanjuga mu je rekao da on sa tom presudom nije saglasan.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (6)

Loading
Irena

10.11.2021 15:04

U Srbiji ima sloboda govora i sloboda štampe. U nekim državama nema.

Odgovori 14 0
Julija

10.11.2021 17:48

Postovacemo pravo na stav i necemo dozvoliti da nas optuzuju!

Odgovori 10 0
cevap89

10.11.2021 22:14

Svako ima pravo na svoje misljenje.

miki89ljig

10.11.2021 22:15

Jedino zlocini nad Srbima nisu zlocini izgleda.