GDE ĆEŠ BICIKLOM NA RUSIJU: Lažna država proglasila dva ruska zvaničnika personama non grata

Autor:

Vesti

22.10.2021

15:25

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

PRIŠTINA je proglasila dva zvaničnika kosovskog predstavništva Ambasade Ruske Federacije u Srbiji personama non grata.

Republika

Foto: Tanjug/AP

Vjosa Osmani

 

Samozvana predsednica privremenih "institucija" u Prištini Vjosa Osmani kaže da su dva zvaničnika kosovskog predstavništva Ambasade Ruske Federacije u Srbiji proglašena personama non zbog, kako je navela, njihove štetne aktivnosti „koje su narušile nacionalnu bezbednost i ustavni poredak (lažne) Republike Kosovo”.

Osmanijeva je na Fejsbuku napisala da je to bio njen zahtev ministarki spoljnih poslova Doniki Gervali koja je, kaže, danas donela odluku o proglašenju dva zvaničnika za nepoželjne osobe.

Dodala je da je istovremeno tzv. kosovsko "ministarstvo spoljnih poslova" obavestilo institucije za sprovođenje zakona i nadležne organe o primeni te odluke.

- (Kvazi) institucije (lažne) republike "Kosovo" odlučne su u borbi protiv malignog uticaja Ruske Federacije i njihovih satelita u regionu, koji rade na uništavanju naših dostignuća i dostignuća SAD, NATO i EU. Iz tog razloga ćemo i dalje blisko sarađivati sa našim američkim i evropskim saveznicima kako bi sprečili da (tzv.) Kosovo i naš region bude plen destabilizujućih ambicija Ruske Federacije. Uveravam građane da (kvazi) institucije (lažne) republike "Kosovo" neće oklevati da deluju svaki put kad dođe do narušavanja bezbednosti i ustavnog poretka u zemlji - napisala je Osmanijeva.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (1)

Loading
djordje anunaki

22.10.2021 16:51

Ova babapredsednik je na drogama, nema drugog objasnjenja za ovaj vanserijski idiotizam.