IZBORI NA KOSOVU: U srpskim sredinama glasanje prošlo bez nepravilnosti

Autor: Republika, Tanjug

Vesti

17.10.2021

18:41

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Prema podacima Centralne izborne komisije, do 16 časova glasalo je 26,89 odsto građana, a najveća izlaznost zabeležena je u srpskim sredinama, prenosi Tanjug.

Republika

Foto: Tanjug/F. KRAINČANIĆ

 

Kako javlja izveštač Tanjuga, u opštinama sa većinskim srpskim stanovništvom nije bilo incidenata niti nepravilnosti tokom glasanja, dok je u opštinama Klokot i Mališevo, u kojima žive pretežno Albanci, došlo do hapšenja zbog davanja mita i kupovine glasova.

Građani su birali gradonačelnike i odbornike u 38 opština, od kojih je 10 sa srpskom većinom, a Srbi su imali kandidate za predsednike u 11 lokalnih samouprava.

Na izborima je učestvovala i Srpska lista, čije je rukovodstvo konačnu odluku o izlasku na izbore donelo u petak zajednički u konsultacijama sa predsednikom Srbije Aleksandrom Vučićem.

U 10 srpskih opština na Kosovu ukupno je bilo 26 kandidata za predsednike opština, od kojih su 18 bili kandidati srpskih lista, a osam predstavnici albanskih stranaka.

Srpska lista je imala kandidate za gradonačelnike u 11 opština, od kojih je 10 sa srpskom većinom i u Obiliću, dok su četiri kandidata imale građanske inicijative "Srpska narodna sloga", "Narodno jedinstvo", "Narodna sloga" i inicijativa "Sloboda" .

Takođe, četiri kandidata su nastupila samostalno na izborima.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading