Ministru Vulinu darovana hilandarska gramata za dobročinstvo pri ustrojenju hilandarskog sela u Sijarinskoj banji

Autor:

Vesti

16.10.2021

15:50

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Ministru unutrašnjih poslova Srbije Aleksandru Vulinu danas je darovana hilandarska gramata ukazom arhimandrita Metodija igumana Svetog manastira Hilandara za iskazano dobročinstvo pri ustrojenju hilandarskog sela u Sijarinskoj banji, kao i za nesebičnu pomoć i doprinos hilandarskim aktivnostima.

Republika

Foto: Tanjug/T. Radovanović

Aleksandar Vulin

Ministar unutrašnjih poslova Aleksandar Vulin zahvalio se sveštenstvu i monaštvu manastira Hilandar na svemu što čine za dobrobit srpske dece i omladine i istakao da oseća posebnu radost i ponos zbog podizanja svepravoslavnog kampa prijateljstva u Sijarinskoj banji. 

- Ponosan sam na kamp prijateljstva, koji je uz pomoć sveštenika i monaha manastira Hilandar i dobrih i čestitih ljudi izgrađen ovde u Sijarinskoj banji, u Medveđi.   Kamp prijateljstva od sada će predstavljati mesto gde će se srpska deca i omladina, gde god ona živela, odakle god dolazila, okupljati, učiti svoju nacionalnu istoriju, učiti veronauku, družiti se i širiti humanost. Uveren sam da svaki Srbin danas sa mnom deli i oseća jednak ponos - poručio je ministar unutrašnjih poslova Srbije Aleksandar Vulin u svojoj pisanoj zahvalnici. 

U ime ministra unutrašnjih poslova Srbije Aleksandra Vulina, u Sijarinskoj banji igumansku gramatu primio je pomoćnik ministra policije i načelnik Uprave za grad Beograd Veselin Milić.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading