BRUKA I SRAMOTA NA TELEVIZIJI HRT! HRVATSKI SRBOMRZAC JAVNO PODRŽAVA KURTIJA: Kosovska policija ima pravo postupiti na teritoriji vlastite države! (VIDEO)

Autor: Republika

Vesti

14.10.2021

10:14

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Marinko Ogorec, hrvatski srbomrzac, u emisiji na televiziji HRT pravdao je jučerašnju brutalnu akciju tzv. kosovske policije kao i Aljbina Kurtija.

Republika

Foto: printskrin

Marinko Ogorec pravda  napad tzv. kosovske policije na srpski narod

Ogorec poznat po mržnji prema Srbima branio je Aljbina Kurtija i napad tzv. kosovske policije na srpski narod, rekavši da "Kosovska policija ima pravo postupiti na teritoriji vlastite države".

U emisiji na televiziji HRT Ogorec je komentarisao jučerašnji događaj sa prof. Dejanom Jovićem. 

 

 

Ogorec je javno sve vreme pravdao brutalno nasilje koje se dogodilo juče na Kosovu i Metohiji.

Kosovska policija ima pravo postupiti na teritoriji vlastite države - kazao je on.

Na to mu je prof. Dejan Jović odgovorio:

- Ali isto tako morate znati da je sa stanovišta Srbije to teritorija Srbije! Šta biste rekli na to da Srbija interveniše usred Prištine? - upitao je Jović.

Ogorec očigledno nije očekivao ovakav odgovor Jovića, pa je zbunjeno dodao - To vodi ka tome.

Republika

Foto: printskrin

Dejan Jović o razlozima Kurtijeve frustracije

Jović je zatim jasno stavio do znanja da su Kurtijeve frustracije posledica političkih uspeha Beograda.

 

 

- Oni su shvatili da njihove akcije ne stoje najbolje po pitanju budućnosti Kosova, u zadnja dva meseca su se dogodile neke stvari koje su naglasile političke uspehe Beograda -  samit sa preko sto zemalja, Borelj stao protiv Prištine, od 2008 nisu ušli u UN, nisu sve zemlje EU priznale Kosovo, Lavrov stao uz Srbiju, a albanski premijer rado sarađuje sa Vučićem i zato mi se čini da je ta akcija prvo usmerena prema domaćoj javnositi da uveri ljude pred lokalne izbore, a s druge strane usmerena prema Međunarodnoj zajednici u pokušaju daljeg skretanja pozornosti na pitanje Kosova i angažovanje Zapada i SAD sada pod novim američkim predsednikom na strani Kosova - kazao je Jović.

Podsetimo, premijer privremenih institucija u Prištini Aljbin Kurti izjavio je da je jučerašnja akcija Kosovske policije bila usmerena protiv švercera u Prištini, Peći i u severnom i južnom delu Kosovske Mitrovice.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (1)

Loading
kiki

14.10.2021 15:02

"Kosovska policija ima pravo postupiti na teritoriji vlastite države". - Njihova drzava je Albanija a onih starosedeoca Srbija zato ne mesajte zabe i babe. Vasom logikom i Srbi su 1991 imali pravo da stite svoj narod u SAO Krajini jer je i ta drzava postojala kao sto danas postoji Kosovo drzava. Svi ste vi hrvati mnogo pametni kad su Srbi u pitanju a asimilirali ste preko 2 miliona Srba od 1912 godine. Da niste asimilirali i pokatolicili toliko Srba, danas bi hrvata bilo za dobar bataljon.