PUŠE SE UŠI ZLIKOVCU KURTIJU! Reagovao američki ambasador u Beogradu, PRIŠTINI POSLAO JASNU PORUKU!

Autor: Republika

Vesti

14.10.2021

08:26

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Američki ambasador u Srbiji Entoni Godfri poručio je da SAD vrše snažan pritisak na Prištinu da preuzme odgovornost za svoje akcije!

Republika

Foto: Tanjug/Dragan Kujundžić

Entoni Godfri, američki ambasador u Srbiji

Nakon haosa koji su u severnom delu Kosovske Mitrovice napravile policijske snage lažne države Kosovo po naređenju takozvanog premijera Aljbina Kurtija, stigla je i reakcija iz američke ambasade u Beogradu.

Ambasador Entoni Godfri poručio je da SAD pažljivo prate situaciju u Mitrovici.

- Video sam izjave predsednika Vučića, premijerke Brnabić, Petra Petkovića, u kontaktu sam sa kolegama u Prištini, ambasadorima Kvinte ovde u Beogradu. Budite sigurni da vršimo snažan pritisak na Prištinu i da očekujemo da ljudi preuzmu odgovornost za svoje akcije - rekao je za "Novosti" Godfri.

Na pitanje, da li ih je iznenadila akcija kosovske policije i da li misli da ovakvi potezi sprečavaju bilo kakav napredak u procesu normalizacije odnosa, ambasador kaže da u ovom trenutku nema dovoljno informacija o poslednjem incidentu.

- Postoje šanse koje treba da se iskoriste da se napreduje. Što se duže odlaže da se tretiraju nerešena pitanja, to će stvari biti gore - naveo je ambasador Godfri.

Podsetimo, kako je Republika već pisala, Godfrija bi uskoro trebalo da zameni Kristofer Hil koji je prekaljeni diplomata, poznavalac regiona i blizak prijatelj i saradnik američkog predsednika Džozefa Bajdena.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (2)

Loading
Mickey

14.10.2021 08:53

Sve je to u režiji američkih obaveštajnih službi.

Odgovori 35 2
Marinko

14.10.2021 09:14

Da li se i u njihovim gradovima puca po ulicama na nenaoružane gradjane?

Odgovori 24 0