VUČIĆ ODLIKOVAO PREDSEDNIKA GANE: Veliko hvala na stavu po pitanju teritorijalnog integriteta Republike Srbije

Autor:

Vesti

11.10.2021

11:34

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić odlikovao je danas predsednika Gane Nana Ado Dankva Akufo-Adou Ordenom Republike Srbije na lenti.

Republika

Foto: Tanjug/A. Aćimović

Predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić sastao se sa predsednikom Republike Gane Nana Ado Dankva Akufo-Adooom u Palati Srbija

 

Predsednik Gane odlikovan je za naročite zasluge u razvijanju i učvršćivanju saradnje i prijateljskih odnosa između Srbije i Gane.


Vučić je Akufo-Adou orden uručio na svečanoj ceremoniji u Palati Srbija posle "tet-a-tet" razgovora i sastanka delegacija dve zemlje.

Predsednik Gane je u nedelju stigao u dvodnevnu posetu Srbiji, a učestvuje i na Samitu kojim se obeležava 60 godina od osnivanja Pokreta nesvrstanih.

 

 


Inače, Gana je 2019.godine, kao 16. zemlja članica UN, povukla priznanje Kosova uz obrazloženje je da je odluka o priznanju kosovske nezavisnosti 2012.godine bila "preuranjena".

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (5)

Loading
Una

11.10.2021 12:31

Hvala Gani i njenom predsedniku na podršci Srbiji i njenom teritorjalnom integritetu!

Ilija

11.10.2021 14:13

Veoma mi je drago zbog ovog simboličnog ordena. Nisu ga džabe dobili, Gana je povukla svoje ''prerano'' priznanje Kosova i Metohije, kako su ga oni nazvali. Takvo prijateljstvo mora da se ceni!

Brankica

11.10.2021 14:33

U vreme korone ovo je sastanak od ogromnog značaja za promociju Srbije i naše borbe za međunarodno pravo.

Brankica

11.10.2021 14:33

Dobro nam došli dragi prijatelji!