IŠTVAN KAIĆ RASTURIO TAJKUNSKE MEDIJE: Prećutkuju osnovne činjenice da bi mogli da vode kampanju protiv ministra Malog

Autor:

Vesti

05.10.2021

17:42

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Analitičar medija Ištvan Kaić žestoko je reagovao povodom laži o kupovini 24 stana koju tajkunski mediji pokušavaju da prišiju ministru Siniši Malom.

Republika

Foto: printscreen/TV Happy

Ištvan Kaić

 

- Povodom afere 24 stana: Molim vas, objasnite ljudima da je Mali ispred svoje konsultatnske kuće, za posao za koji ga je angažovao klijent, osnovao ofšor firme kako bi povoljno kupio 24 stana, od kojih je za realizaciju posla dobio jedan stan, za koji i KRIK priznaje da je jedino uknjižen na njegovo ime. Novac za kupovinu stanova je u dogovoru sa Malim i verovatno uz garancije klijent prebacio na račune ofšor firmi da ovaj realizuje posao kupovine, a posle i da ih preproda po tržišnim cenama. Šta je manipulacija? KRIK je zamrzao trenutak u vremenu kada su novcem koji je legao na račun firmi kupljeni stanovi i izvlači zaključak: ako je Mali vlasnik firmi (a jeste), a one kupile 24 stana, onda to automatski znači da je Mali vlasnik i stanova. Pogrešno. Ne prate dinamiku i tako manipulišu. Nemaju nikakvu info o poreklu tog novca i prećutkuju javnosti da je moguće da novac zapravo nije njegov (da bi mogli da vode kampanju da navodno nije prijavio tu imovinu agenciji) - izjavio je Ištvan Kaić.

Kaić je istakao da su informacije o svemu ovome iznete još pre 6 godina od strane izneli predsednik Vučić, kao i ministar Mali.

- Skrećem pažnju, da su info o tome da je Malog angažovao klijent još pre 6 godina izneli i Vučić i sam Mali. Da li je bilo šta od ovog nelegalno? Nije. Sasvim uobičajen postupak u biznis svetu. Slično su radili i Beko i Mišković i Cane (setite se Canetove firme Senta u poslu kupovine Novosti od WAZ-a, kada ga je WAZ preko garancija angažovao).. I oni su osnivali firme koje služe samo za određen posao, a posle se gase kad je posao završen. Ovde je posao bio da se kupe, a zatim vremenom preprodaju stanovi pojedinačno po tržištnim cenama (apartmani za letovanja). Pošto nećete vi time da se bakćete, a hoćete da zaradite novac, angažujete konsultanta koji uradi sve umesto vas. Ništa tu nije sporno - dodao je.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading