HARADINAJ BESAN NA KURTIJA: Za ovo što si nam uradio moraš da budeš kažnjen

Autor: Republika

Vesti

30.09.2021

14:55

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Predsednik Alijanse za budućnost Kosova (ABK) Ramuš Haradinaj optužio je takozvanog premijera u Prištini Aljbina Kurtija da je današnjim sporazumom u Briselu naneo nesagledivu štetu Kosovu, zbog čega mora da bude kažnjen.

Foto: youtube.com/Kosovo Sever Portal

Ramuš Haradinaj optužio Kurtija

- Molimo kosovsku vladu da odmah objavi integralni tekst sporazuma o registarskim tablicama. Ako je istina da je vlada pristala da se prema severu ponaša drugačije od ostatka Kosova, ovo je za nas potpuno neprihvatljivo i kažnjivo. Ne može se uticati na unitarni karakter države. Takođe, besni smo zbog poistovećivanja specijalne policije Kosova sa kriminalnim grupama koje su blokirale puteve na severu. To je prekršaj i udarac suverenitetu Kosova! - napisao je na Fejsbuku Ramuš Haradinaj i dodao:

- Dakle, sporazum da KFOR preuzme očuvanje reda na severu, kada je ovo ekskluzivna kompetencija državnih institucija i kada je misija KFOR-a vojska, to je povratak i koncesija protiv Srbije i sa ozbiljnim posledicama po Kosovo. Premijer ima dužnost da razjasni narodu o svaki detalj ovog sporazuma i hitno podnese izveštaj Skupštini Kosova. Niko nema mandat da potpiše bilo kakav sporazum koji može biti suprotan suverenitetu zemlje!

Podsetimo, predsednik Srbije Aleksandar Vučić potvrdio je danas da je srpska strana u Briselu prihvatila, kako je EU saopštila, kompromisni predlog za deeksalacoiju situacije na severu Kosova i Metohije, prenosi Informer.

Vučić je preneo da su se, pod tačkom 1, obe strane u Briselu dogovorile da se ROSU povuku sa Jarinja i Brnjaka, simutano sa uklanjanjem barikada, 2. oktobra od 8 sati, i da se ROSU povuku najkasnije do 16 sati tog dana.

- Došli smo do neke vrste kompromisnog rešenja za deeskalaciju situacije na severu Kosova, kojim sam veoma zadovoljan. Dogovoreno je da se ROSU povuku sa Jarinja i Brnjaka 2. oktobra od 8 sati simultano sa uklanjanjem barikada, najkasnije do 16 sati - rekao je predsednik Srbije Aleksandar Vučić.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na Telegramu i Vajberu. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.

Komentari (0)

Loading