NEMOJTE DA ME PRAVITE MAJMUNOM! Vučić: Da sam znao za naslov knjige, došao bih OVO da pitam!

Autor: Republika

Vesti

23.09.2021

14:08

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić reagovao je na to što je supruga premijera lažne države Aljbina Kurtija, Rita Augestad Knudsen, promovisala svoju knjigu u Beogradu.

Republika

Foto: Tanjug/J. ILIĆ

Predsednik Aleksandar Vučić govorio o promociji knjige Kurtijeve žene

Rita Augestad Knudsen je u prestonici Srbije održala promociju knjige "Ideja slobode i ‘samoopredeljenje’", a ona se uključila na konferenciju, zahvalila organizatoru na prevodu i organizovanju razgovora na temu prava na samoopredeljenje.

Predsednik Vučić je istakao da nije problem što je održana promocija, već što postoje dvostruki aršini i što neke stvari ne vađe samo za Srbe, a za sve druge važe.

- Ona je žena Norvežanka, ne plašimo se nečijih reči i knjiga. Pojma nisam imao, pročitao sam usput u automobilu. Ne mislim da je to za nas problem, imam drugo pitanje. Kako to da je samoopredeljenje suština slobode za sve narode osim za Srbe? To je pitanje za Norvežane, Albance, ali i sve Evropljane. Kako Srbi nemaju ta ista prava? Ili sve što je vrhunac slobodarske misli je dozvoljeno svima osim Srbima? Znamo da smo mali, da su velike svetske sile bile protiv nas tokom sukoba devedesetih, samo nemojte to da nam objašnjavate principima. Tu prestaju sve vaše priče o pravdoljubivosti i ravnopravnom tretmanu. Da sam znao da je takav naslov knjige, došao bih i ja samo da dobijem odgovor na to pitanje, ali ne bih ga dobio jer nema odgovora. Samo nemojte da me lažete i pravite majmunom kako to nije tako - istakao je predsednik Vučić.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading