SKANDAL: Sonja Biserko promoviše knjigu Kurtijeve žene usred Beograda

Autor:

Vesti

23.09.2021

11:56

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Knjiga „Ideja slobode i 'samoopredeljenje'” Rite Augestad Knudsen, supruge tzv. kosovskog premijera Aljbina Kurtija, promovisana je danas u Beogradu, a tim povodom Helsinški odbor za ljudska prava koji je preveo knjigu na srpski jezik organizovao je i razgovor na temu samoopredeljenja.

Foto: Tanjug/AP

Aljbin Kurti

 

Autorka koja se putem zuma uključila na konferenciju, zahvalila je organizatoru na prevodu i organizovanju razgovora na temu prava na samoopredeljenje.

U razgovoru su pored Sonje Biserko učestovali direktor Foruma za etničke odnose Dušan Janjić i profesor Fakulteta političkih nauka u Beogradu Dragan Đukanović.

Onlajn su se uključili direktor Kosovskog instituta za istraživanja i razvoj (KIPRED) dr Ljuljzim Peći, profesor Fakulteta političkih nauka u Sarajevu Nerzuk Ćurak, profesor Pravnog fakulteta u Podgorici Srđan Darmanović.

Foto: Profimedia

Rita Augestad Knudsen

 

Autorka je između ostalog rekla kako očekuje da će se koncept samoopredeljenja, čije se značenje i koncept menjaju, vratiti u međunarodnu politiku.

Knjiga između ostalog, kako piše u uvodu, govori o tome kako su se značajne izjave u XX i početkom XXI veka na temu „samoopredeljenja” odražavale na borbu koja se vodila oko međunarodnog značenja slobode i bile njen deo.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (1)

Loading
Suri

24.09.2021 16:39

Zamisljam koliko ova zena mora biti jadna i nezanimljiva kada se udala za Kurtija, ajd udala se, udala ali dete rodila sa njim? Jos Bizmark je rekao da Albanci kao nacija ne postoje, da je to skup plemena u kojem svako govori jezikom koji nije njihov vec pozajmljen od komsija.