SASTANAK MERKELOVE I TADIĆA JE NAJNEPRIJATNIJI NA KOJEM SAM BIO! Dačić: Bila je veoma ljuta, danas je sve drugačije

Autor: Republika

Vesti

19.09.2021

23:05

Predsednik Skupštine Srbije Ivica Dačić istakao je večeras u emisiji "Hit tvit" na TV Pink da postoji velika razlika između posete Angele Merkel 2011. godine kod Borisa Tadića, i sada kod predsednika Aleksandra Vučića.

TV Pink/printscreen

Ivica Dačić

 

Ja ne mogu da razumem burne reakcije iz regiona i opozicije na posetu Angele Merkel. Svojevremeno su se oni radovali Angeli Merkel. Tražili su njenu podršku. Ja sam bio prisutan na sastancima sa njom kada je bila i bivša vlast. Ima velike razlike između njene posete te 2011. godine i sada. Ja ne znam šta je dovelo do toga, ali taj poslednji sastanak sa Borisom Tadićem je najneprijatniji sastanak na kojem sam do sada prisustvoao. Bukvalno su postavljana pitanja kakvo je vreme u Beogradu i šta ima za ručak. Bila je izuzetno ljuta. Razne priče postoje, ali ta jedna neprijatna priča se danas pretvorila u jedan korektan odnos i prijateljstvo. 

Dačić je dodao da Srbija  treba da održava prijateljske odnose sa Nemačkom i kada Merkelova ne bude više kancelar.

Nas sada treba da zanima ko će biti sledeći kancelar. Zeleni su bili jedno vreme prvi, sad su pali na treće mesto. Ko god da bude mi moramo sa njima da nastavimo saradnju. Nemačka je naš partner, najveći spoljnotrgovinski. Trebalo bi da budu i naš politički partner.

Komentari (0)

Loading