ZEMLJOTRES NA POLITIČKOJ SCENI, JANKOVIĆ DA OTRKIJE IMENA: Nižu se reakcije nakon šokantog otkrića da su stranci priželjkivali da Vučiću stane srce!

Autor: Republika

Vesti

14.09.2021

10:43

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Velika prašina podigla se na političkoj sceni Srbije nakon što je bivši lider Pokreta slobodnih građana Saša Janković obelodanio da su mu stranci nudili da se krticama u SNS ruši predsednika Srbije Aleksandra Vućića.

Foto: estock

Odlučio da progovori: Saša Janković

Nakon Jankovićevog šokantnog priznanja, reakcije se nižu jedna za drugom.

Krstić:Državni udar!

Republika

Foto: youtube.com/Novo jutro

Marketinški stručnjak Nebojša Krstić

 

Marketinški stručnjak Nebojša Krstić ocenio je da se radi o državnom udaru!

- Pošto su saradnici gospodina Jankovića pominjali njegove veze sa Službom, sve ovo što tvrdi može da bude deo neke igre, može da bude i njegova lična konfabulacija, ali može biti i istina. Ukoliko je istina, Janković govori o pokušaju državnog udara. U svakoj zemlji pokušaj državnog udara je ozbiljno krivično delo pa bi Janković morao da navede imena ljudi koji su ga angažovali za izvršenje istog. Ako ne javnosti, onda nadležnim organima - rekao je Krstić za Objektiv.rs.

Dejan Vuk Stanković: Sumorna strana demokratije

Republika

Foto: Tanjug/Z. ŽESTIĆ

Politički analitičar Dejan Vuk Stanović

 

Politički analitičar Dejan Vuk Stanović ocenjuje da Jankovićeva izjava pokazuje da je u politici sve dozvoljeno, kao i da je reč o jednoj od sumornih epizoda demokratije.

- Priča Saše Jankovića pokazuje da je u politici sve dozvoljeno, pa i rušenje jedne partije iznutra i saradnja sa stranim službama u pravcu izbora političe garniture koja bi bila po volji stranaca. To je onaj prljavi deo politike koji običan čovek ne voli da zna i čuje. Dakle, Saša Janković ne znam da li je pristao na tako nešto ili nije, ne znam da li je ta ponuda bila ozbiljna i koliko je bila ozbiljna, ali u svakom slučaju to je ona tamna strana naše demokratije i jedna moralna mrlja tih takozvanih liberalno-demokratskih snaga koje je u svoje vreme predstavljao Saša Janković. Ja ne znam da li je on učestvovao u tome ili ne, da li je bio spreman da na taj način ruši SNS, ali u svakom slučaju to je jedna sumorna strana demokratije, a to je da u ime demokratije izigravate volju naroda, nekim nelegitimnim sredstvima uspostavljate politički poredak - rekao je Dejan Vuk Stanković za Novosti.

Jovanov: Priznanje iz prve ruke

Republika

Foto: Tanjug/J. PAP

Milenko Jovanov komentarisao Jankovićevu izjavu

 

Podsetimo, kako je Republika već pisala, iz tabora naprednjaka na Jankovićevu izjavu reagovao je potpredsednik partije Milenko Jovanov.

Ovo je zaista neverovatno priznanje i sada imamo priliku da iz prve ruke vidimo kako izgledaju razgovori stranaca sa predstavnicima opozicije, ali i da su ti razgovori bizarniji od onoga što bi se ocekivalo. Jasno je da su stranci nezadovoljni svojom pozicijom, jer od dolaska na vlast predsednika Vučića, oni više nemaju odlučujuću ulogu na formiranje vlada Srbije i definisanje državne politike i zato traže poslušnike koji bi im pomogli da povrate izgubljenu moć - istakao je Jovanov.

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (1)

Loading
Mickey

12.10.2021 08:55

Gospodin Janković je rekao šta je imao da kaže i povikao se iz politike. Nema potrebe da išta više izjavljuje, čovek je pošteno rekao šta je imao,svaka čast.