PRVA REAKCIJA IZ REDOVA NAPREDNJAKA NA ŠOKANTNO PRIZNANJE SAŠE JANKOVIĆA: Treba proveriti da li je neko iz SNS prihvatio ponudu stranaca da ruši Vučića

Autor: Republika

Vesti

14.09.2021

09:07

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Na šokantno priznanje Saša Jankovića da su mu stranci nudili da uz pomoć krtica iz SNS ruši predsednika Srbije Aleksandra Vučića, reagovao je potpredsednik naprednjaka Milenko Jovanov.

Republika

Foto: ST/V. LUKIĆ

Predsednik Vučić sa najbližim saradnicima

- Ovo je zaista neverovatno priznanje i sada imamo priliku da iz prve ruke vidimo kako izgledaju razgovori stranaca sa predstavnicima opozicije, ali i da su ti razgovori bizarniji od onoga što bi se ocekivalo. Jasno je da su stranci nezadovoljni svojom pozicijom, jer od dolaska na vlast predsednika Vučića, oni više nemaju odlučujuću ulogu na formiranje vlada Srbije i definisanje državne politike i zato traže poslušnike koji bi im pomogli da povrate izgubljenu moć - rekao je Jovanov.

Sa druge strane, kaže Jovanov, opozicionari željni vlasti ne biraju nacin da se te vlasti dokopaju i po cenu licnog poniženja, što je manji problem, ali i po cenu slobode i samostalnosti Srbije, što je ozbiljan problem.

Republika

Foto: Tanjug/Z. ŽESTIĆ

Oglasio se o šokantnom priznanju Saše Jankovića: Milenko Jovanov

 

- Najzad, trebalo bi analizirati da li je neko iz samog SNS-a prihvatio ovu ponudu stranaca i da li u stranci ima ljudi koji bi bili spremni da se na ovako ogoljen način stave u službu stranaca protiv predsednika Vučića, ali i Srbije. Jer, vraćanje prava odlučivanja narodu Srbije, prava koje su u jednom periodu od naroda oteli stranci i domaći tajkuni, kao i vođenje samostalne i slobodne politike, temeljne su vrednosti i rezultati politike predsednika Vučića - kazao je Jovanov i dodao da se na tim temeljima gradi sve ostalo - od ekonomije do borbe protiv korone.

- Zato bi pristajanje na služenje strancima značilo direktno rušenje tih vrednosti i rezultata i vraćanje na period vlasti bivšeg režima, kada su, čak, dnevni red za sednice Vlade slali na odobrenje ambasadama. To bi bio strahovit korak unazad - zaključuje Jovanov.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading