SNS ODGOVORIO ĐILASOVOM PAJTOSU! Reakcija na poruku Siniše Malog Dušanu Nikeziću o poklonjenom zemljištu za Beograd na vodi

Autor: Republika

Vesti

22.08.2021

08:39

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Srpska napredna stranka oglasila se saopštenjem posle poruke koju je ministar finansija Siniša Mali uputio Dušanu Nikeziću iz Stranke slobode i pravde

Republika

Foto: Tanjug/Dragan Kujundžić, Jadranka Ilić

Mali odgovorio Đilasovom stranačom pajtosu Dušanu Nikeziću

Tobože veliki stručnjak Dušan Nikezić istakao je da je zemljište za Beograd na vodi poklonjeno, nakon čega mu je odgovorio ministar finansija Siniša Mali.

Sada je i Srpska napredna stranka reagovala i podržala stav ministra finansija, koji je istakao da je zemljište poklonjeno svim Beograđanima i građanima Srbije.

 

 

Saopštenje koje je objavljeno na Instagram stranici SNS prenosimo u celosti:

Ministar finansija Siniša Mali je reagujući na nove tvrdnje predsednika odbora za finansije Stranke slobode i pravde (SSP) Dušana Nikezića o projektu Beograd na vodi rekao da je u pravu kada kaže da je zemljište poklonjeno i ističe da je poklonjeno svim Beograđanima i građanima Srbije.

Mali je naveo i da Nikezića mora uputiti u neke ekonomske tokove i ukazao da postoji jasna razlika između građevinskog zemljišta na kojem odmah može da se gradi i građevinskog zemljišta gde se sada gradi "Beograd na vodi".

Povodom navoda Nikezića o vrednosti tog građevinskog zemljišta, Mali je istakao da su tamo nekada bile stotine nelegalnih i legalnih objekata, koje je bilo neophodno raščistiti, kako bi gradnja uopšte mogla da počne.

- To nije bila parcela koja je bila spremna za gradnju, da bi je neko kupio i krenuo da zida. Inače, da je bilo lako prodati ili aktivirati to zemljište, ne sumnjam da bi to Dragan Đilas za vreme svog mandata i uradio - istakao je Mali.

Mali je Nikeziću poručio da kada se već čudi čime se vlast pored "Beograda na vodi" ponosi da su tu i kovid bolnice koje su izgrađene u rekordnom roku, brojne rekonstrukcije zdravstvenih centara, škole u koje se ulaže, auto-putevi koji su zgrađeni i koji se grade uz opasku da ih i predstavnici S SP koriste da se provozaju luksuznim vozilima, dok istovremeno glume dušebrižnike.

- Ponosimo se i odličnim ekonomskim rezultatima koje smo postigli. S druge strane, građani se dobro sećaju vaše zaostavštine, koliko ste zadužili zemlju uzimajući preskupe kredite, koliko ste pokrali. Dok ste vladali, tada ste jedino vi zarađivali, a to je vidljivo zahvaljujući finansijskim izveštajima koji nedvosmisleno pokazuju da su firme gazde Đilasa dok je bio gradonačelnik prihodovale više od 600 miliona evra. Žednom je i kap dosta, a pohlepnom je i izvor malo. Budite uvereni da vaša pohlepa neće moći da se ostvari kao nekada. Nema povratka u tužnu prošlost - poručio je Mali.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading