ZOBENICA ODBRUSIO SPS: Izbori nikad "čistiji", socijaliste boli što smo osvojili Bajatovićevo Ravno selo!

Autor: Republika

Vesti

18.08.2021

13:41

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

​Potpredsednik Izvršnog odbora Srpske napredne stranke (SNS) Damir Zobenica, rekao je danas u Novom Sadu da je šokiran optužbama koalicionih partnera iz Socijalističke partije Srbije (SPS) da su pritiscima i ucenama uticali na rezultat izbora za mesne zajednice u opštini Vrbas proteklog vikenda.

Foto: Tanjug/Jaroslav Pap

Damir Zobenica šokiran optužbama koalicionih partnera iz SPS

- Ono što je iznela Marjana Maraš, i to Ðilasovim tajkunskim medijima, da su aktivisti SNS dolazili u nekakvim džipovima bez tablica i vršili pritisak na birače, naročito u Ravnom selu, je potpuna neistina. Zapravo su funkcioneri SPS i to neki od najviših, iz Beograda, tog dana bili u Ravnom selu, paradirali, a njihovi članovi izvlačili ljude iz kuća da glasaju za njihove predstavnike. Samim tim je naša ubedljiva pobeda u svim mesnim zajednicama u opštini Vrbas još "čistija"- rekao je Zobenica za Tanjug.

Predsednik IO SNS je pokazao i fotografije na kojima se, kako je objasnio, vide fukncioneri SPS, snimljeni na dan izbora u Ravnom selu.

Foto: Tanjug

Dušan Bajatović

- Socijaliste najviše i boli Ravno selo, jer je odatle Dušan Bajatović, koji je tamo došao službenm automobilom Srbijagasa, kao i Marjana Maraš koja je bila predsednica Skupštine opštine Vrbas u koaliciji sa Demokratama, a sada kao kandidat za člana saveta mesne zajednica nije dobila dovoljan broj glasova. To svedoči o tome da nemaju podšku ni svojih najbližih - zaključio je Zobenica.


Funkcioner naprednjaka poručuje socijalistima da treba da ih bude sram zbog ovih optužbi.

Kaže da im je SNS uvek bio pouzdan koalicioni partner, da su u Vojvodini mnogo puta ćutali zarad dobrih odnosa centrala u Beogradu, ali da im ovo sada neće zaboraviti.

Bivša poslanica Socijalisticke partije Srbije i jedna od kandidatkinja za clanove Saveta mesnih zajednica Marjana Maraš izjavila je za list "Danas" je pobeda SNS u pet vojvođanskih opština na izborima za Savete mesnih zajednica koji su održani 15. avgusta rezultat pritiska i većinskog izbornog sistema.

Ona je navela da su građani organizovano dovoženi 15. avgusta na glasanje u Ravno selo, kao i da nikad više nije bilo automobila bez registarskih tablica i nepoznatih ljudi, te da može se govoriti o psihološkom pritisku na birače, koji su na birališta izašli u do sada nezapamćenom broju.
 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading