DALEKO ODJEKNULE REČI RUSKOG POLITIČARA: U istoj rečenici pomenuo RASPAD i JUGOSLAVIJU, neprijateljima poslao JASNU PORUKU!

Autor: Republika

Vesti

12.08.2021

10:28

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Ministar odbrane Rusije Sergej Šojgu na panelu foruma mladih „Teritorija smisla" govorio je o opasnostima koje prete toj državi, a u jednom delu svog izlaganja pomenuo je i Jugoslaviju.

Republika

Foto: Tanjug/AP

Šojgu i Putin

Ruski ministar objasnio je da Ruska federacija može da se nosi sa spoljnim pretnjama, ali da postoji opasnost od unutrašnjeg raspada društva.

- Postoji strašniji deo, koji u poslednje vreme, poslednjih decenija postao glavna opasnost za svaku zemlju. To su unutrašnje pretnje. Sve to je povezano sa činjenicom da se društvo postepeno raspada - rekao je Šojgu.

Ono što je za javnost u Srbiji posebno interesantno je deo Šojguevog izlaganja koji se odnosi na raspad bivše Jugoslavije.

- Čini se da taj raspad prolazi neprimetno. Nažalost, bio sam svedok mnogih takvih stvari, počevši od Srbije ili bivše Jugoslavije. Sa mnogim liderima koji su kasnije završili u Haškom tribunalu, neću da krijem, imao sam sreću da zajedno radim, da komuniciram. To su i Milošević, Karadžić i general Mladić. Nekoga više i nema, ali oni su tada u poslednjem trenutku shvatili da se zemlja raspada iznutra. Sve to bio rad sa određenim ciljem, kada je od jedne zemlje Jugoslavije nastalo šest država. Poslednja - Kosovo, već je otišla pred vašim očima - objasnio je Šojgu.

U istom kontekstu ruski političar analizirao je i raspade Libije, Iraka, Sirije...

- Bio je Gadafi i Libija, bio je Husein i Irak, bio je Tunis u kojem se ovi događaji sada nastavljaju, bila je Sirija, bio je Egipat. Neko je izdržao, neko nije uspeo da se odupre -  naglasio je on, preneo je Sputnjik.

Sa druge strane, Šojgu je poručio da Rusija nema pravo da bude slaba.

- Ako budemo slabi, onda će se dogoditi ono što se dogodilo u istoj toj Siriji, Libiji, Jugoslaviji i mnogim drugim zemljama. Ali sa nama će biti potpuno drugačije - zaklučio je ministar.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading