ĐILASOVO MASLO! Tajkun je ove ljude OSTAVIO NA CEDILU: Stanari Dubljanske ulice i dalje plaćaju kuće koje nemaju

Autor: Republika

Vesti

24.07.2021

14:16

Problemi sa urušavanjem stambenih objekata na Vračaru zbog kopanja temelja za zgrade nisu počeli urušavanjem zgrade u Vidovdanskoj ulici.

Ilustsracija: Republika.ST/Nemanja Pančić, Pixabay
Foto: Ilustracija

Godinama ranije, nešto slično dogodilo se meštanima Dubljanske ulice.

Greškom investitora, četiri porodice su  2008. godine ostale bez krova nad glavom.

Kako je u ispovesti za "Telegraf" rekla Nives Čulić, koja je te kobne jeseni ostala bez doma, ceo dan je tutnjalo dok je bagerista kopao. Kada su rekli čoveku da "osećaju neke vrste vibracija" on je doveo investitora i došlo je do svađe između njih dvojice.

Upravo tu svađu sa svoje terase posmatrala je Jelica Kostić koju su reporteri Telegrafa zatekli upravo u Dubljanskoj ulici kod broja 35.

- Jedna od urušenih kuća pripadala je mojoj bratanici, kuća broj 33. Tog dana je čovek koji je kopao rekao investitoru da će se sve urušiti ako nastavi da kopa, na šta mu je ovaj odgovorio da radi ono za šta je plaćen i da se on ništa ne pita. Deset do 15 minuta kasnije, sve se urušilo. Ljudi su ostali bez kuća, a neki od njih i dalje moraju da plaćaju za te kuće - objašnjava Jelica.

Kako objašnjava, kada je njen otac zidao kuću u kojoj je u vreme rušenja živela njena bratanica, rekli su mu da bira da li će da ima garažu ili podrum.

- Rečeno mu je da ne bi smelo da se kopa na dva nivoa ispod zemlje jer je ispod Čuburski potok i zemlja je kao švajcarski sir. Međutim, investitor je kopao tri nivoa ispod zemlje. Hteo je da pravi garaže, na svakoj banderi bio je oglas da prodaje parking mesta jer mi ovde nemamo baš prostora za parkiranje - dodaje.

Dodaje da su se i na zgradi u kojoj živi, koja se nalazi pored zaraslog prostora u koji su popadali zidovi kuća pre 13 godina, uprkos debelim zidovima, pojavile pukotine.

- Puca mi zid između kupatila i kuhinje, otpadaju i pločice. Zvala sam stručnjake da procene da li je opasno, a rekli su mi da je naša zgrada relativno u redu, osim ukoliko dođe do zemljotresa ili neke veće nepogode - zaključuje Jelica.

Podsetimo, tada je Dragan Đilas bio na čelu Beograda i on je ove ljude ostavio na cedilu.

Posle razgovora sa stanarima i saradnicima pokušaću da pronađem odgovarajuće rešenje jer nam je cilj da trajno rešimo problem njihovog smeštaja. Hotel "Slavija” nije mesto za život – govorio je Đilas tada stanarima koji su ostali bez doma.

Ipak, Đilasu danas smeta što se Srbija gradi, te koristi priliku da na svakom ćošku pljuje po aktuelnoj vlasti, a za vreme njegove vladavine uspeo je da izgradi jedino imidž lopova, pošto je opljačkao i Srbiju i Beograd.

Njegov dug iznosi 1,2 milijarde evra koje je ostavio Beograđanima, ali zato ima pune račune novca svuda po svetu. Jer Đilasu su pare uvek i jedino važne.

Razlika između tajkuna koji pljačkaju svoj narod i vlasti koja brine o svojim građanim ogleda se i u tome što su nakon nemilog događaja u Vidovdanskoj ulici tačnije nakon urušavanja zgrade stanovnici dobili krov nad glavom i svi do jednog su zbrinuti.

Komentari (5)

Loading
ja

24.07.2021 14:36

...a sta je sa onim celavim diplingom...sto je bio sefko na izvodjacki radovi...

Emilija

24.07.2021 15:15

Nije čovek ostao bez krova nad glavom, zato i ne zna šta su muke.

Danijel

24.07.2021 15:19

Baš zato što rade samo kako im se kaže, i ne razmišljaju, dolazi do ovakvih nedaća i nesreća.

Julija

24.07.2021 15:50

Nebitan je narod, samo licni interes.