VULIN O POKUŠAJU HRVATA DA PRISVOJE TESLU: Kome Hrvatska daje ulice neka mu da i evro

Autor:

Vesti

23.07.2021

18:55

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Aleksandar Vulin oglasio se povodom najave da će se lik srpskog naučnika Nikole Tesle naći na hrvatskom evru.

RepublikaFoto: MUP Srbije
Aleksandar Vulin

"Da ima živih potomaka Nikole Tesle u Smiljanu i Hrvatska i Srbija bi mogli da ih pitaju kome je slavni Tesla više pripadao, austrijskoj carevini u kojoj se rodio, Austrougarskoj u kojoj je rastao ili Srbiji, postojbini srpskog naroda kome je pripadao. To pitanje nema kome da se postavi, jer kada su Hrvati od nacista dobili NDH kao državu hrvatskog naroda, sve Tesle u Smiljanu, njih 91, sve su poklane", izjavio je ministar unutrašnjih poslova i predsednik Pokreta socijalista Aleksandar Vulin povodom najave da će se lik srpskog naučnika naći na hrvatskom evru.

"Ono Tesli što nisu poklale ustaše u Drugom svetskom ratu, završile su ustaše u Bljesku i Oluji, pa u Smiljanu nema ni Tesli, ali gotovo ni Srba. Jedva da je po neki grob ostao sa imenom Tesla, a da nije srušen. Tesla, Srbin u Hrvatskoj do sada nije zaslužio velika priznanja, i poštenije bi bilo da Hrvatska stavi na evro one kojima poklanja ulice i trgove - Alojzija Stepinca, vikara ustaške vojske, Mila Budaka, jednog od osnivača NDH i krilatice "Srbe na vrbe", može i osuđenog teroristu ubicu ambasadora Rolovića, Mira Barešića. Kome Hrvatska daje ulice, neka mu da i evro", izjavio je ministar i predsednik PS-a Vulin.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (2)

Loading
JA

23.07.2021 19:09

Kakav zestok odgovor...

Grada

24.07.2021 08:51

Nema potrebe da se pozivamo na istoriju jer nju uvrk mogu da pokriju eksperti sa druge strane. Jenostavnije je reci da novcanice u Srbiji imaju Teslin lik i da bi to dovelo do zabune. Znaci Teslin lik je vec potrosen.