VUČIĆ SAOPŠTIO ODLIČNE VESTI: Najbolje vreme za Kragujevac i Šumadiju tek dolazi

Autor:

Vesti

22.07.2021

12:25

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Najbolje vreme za Kragujevac i Šumadiju tek dolazi, poručio je danas predsednik Aleksandar Vučić, navodeći da predstoje brojni infrastrukturni projekti koji će taj grad učiniti potpuno drugačijim i boljim mestom za život.

RepublikaFoto: Tanjug/Z. ŽESTIĆ

Odgovarajući na pitanja u vezi sa Kliničkim centrom u Kragujevcu, Vučić je rekao da se sve radi kako je i planirano.

"Nije mi žao što su ukrali moje ideje, već što nisu imali svoje" Vučić citirao Teslu govoreći o napretku fabrike u Kragujevcu.

"Nije mi žao što su ukrali moje ideje, već što nisu imali svoje" Vučić citirao Teslu govoreći o napretku fabrike u Kragujevcu

- Posle Niša, Beograda i Novog Sada, završava se kompletan projekat, od oko 35 miliona evra. Toliko vredi samo građevinski deo, ukupno sa opremanjem uložićemo 45-50 miliona - rekao je Vučić novinarima.

RepublikaFoto: Tanjug/Z. ŽESTIĆ

Istakao je i da Kragujevac zaslužuje takav, moderan i opremljen Klinički centar, dodajući da ne zaboravlja da su zdravstveni radnici iz tog grada prihvatili veliki teret, kada je u vreme prethonih talasa korona virusa trebalo da idu u Novi Pazar.

Po pitanju Centra izvrsnosti, u kojem bi trebalo da se nalazi i banka matičnih ćelija, Vučić je rekao da je to jedini projekat sa kojim se kasni, zbog korone, te da je jednog od izvođača radova odbila EBRD.

- Ali, biće to urađeno - poručio je Vučić.

Na pitanje u vezi sa stadionom "Čika Dača", Vučić je rekao da se svi projekti rade i da se uskoro kreće u izgradnju.

- Biće to velelepan stadion, kakav Kragujevac i Šumadija zaslužuju, za oko 20.000 ljudi, po najvišim evropskim standardima, da mogu najbolje evropske utakmice da igraju. Biće prava lepotica od stadiona, izgledaće fenomenalno čim se projekat završi - rekao je Vučić.

Podsetio je na projekat obilaznice oko Kragujevca, što će vredeti oko 155-160 miliona evra i koju će graditi konzorcijum srpskih kompanija, te na železničku prugu za industrijsku zonu, kao i na izvlačneje toplane iz centra grada.

- Rešavaćemo problem ''Zastava oružja''. Gradićemo kanalizaciju koja je najskuplja u Kragujevcu, i kišnu i fekalnu. To će biti drugi grad, ljudi će da dobiju nešto što su čekali 70 godina, završićemo za dve, tri, četiri godine. Najbolje breme za Kragujevac i Šumadiju tek dolazi - rekao je Vučić.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading