BEŽANIJA! Svi koji nešto vrede odlaze sa N1: ŠOLAK NA IVICI NERVNOG SLOMA!

Autor: Republika

Vesti

07.07.2021

11:26

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Televizija N1, u vlasništvu Junajted Medije iz Luksemburga kojom upravlja tajkun Dragan Šolak, prolazi kroz najveću krizu od osnivanja!

RepublikaFoto: Telegraf/V. LUKIĆ, youtube.com/SerbiaBroadbandSBB
Foto: Ilustracija

Televizijski kanali Junajted Medije su širom regiona bivše Jugoslavije u prethodnih godinu dana ostali bez stotina hiljada gledalaca, posluju u debelom minusu i sa ogromnim dugovima, ali ono što Šolaka i njegove službenike najviše boli i iritira, tako da je bahati tajkun bukvalno na ivici nervnog sloma, jesu odlasci najvećih novinarskih zvezda.

Manje od dva meseca nakon što su Jugoslav Ćosić i Jelena Zorić dali otkaz na TV N1, isto je uradila zvezda jutarnjeg programa te televizije Minja Miletić

Ali i to nije sve, jer prethodno Šolaka su otkačili još Milan Šarić, Vanja Kovačev i Milena Lazarević, koji su prešli u redove nove televizije Euronjuz, gde je sada otišla i Miletićka.

U centrali medijske hobotnice u Luksemburgu posebno veliki bes izaziva to što je četvoro njihovih zaposlenih, pri čemu je Minja Miletić bila veoma važna za imidž i gledanost N1, odlučilo da postane deo ekipe Euronjuz Srbija, čiji je osnivač Telekom Srbija, najveći konkurent SBB-u i celoj Junajted Grupi u našoj zemlji, protiv kojih Šolakovi mediji već duže vreme vode propagandni rat.  

Prema nezvaničnim saznanjima, Miletićka će na Euronjuzu imati veoma odgovorne funkcije: izvršni direktor programa i član Programskog saveta, plus će dobiti svoju autorsku emisiju u udarnom terminu. 

Poslovni problemi bahatog tajkuna

Junajted Grupa, konglomerat Dragana Šolaka u okviru kojeg posluju Junajted Medija i njeni TV kanali, kao i SBB, u ogromnoj je poslovnoj krizi, sa dugovanjima od astronomskih 3,3 milijarde evra! Takođe, Junajted Grupa je zabeležila gubitak u poslovanju od 73 miliona evra, dok Junajted Mediji poslovni rezultati padaju drugu godinu zaredom, pa su joj 2020. prihodi smanjeni za pet odsto, a sa profitom je u minusu za čak sedam odsto. Šolaka je potpuno izbacilo iz ravnoteže to što su provajderi u regionu iz ponude izbacili njegove kanale poput Sport Kluba, a u zamenu za to uzeli kanale Arena Sport, u vlasništvu Telekoma Srbija!

Razlozi za odlazak Jugoslava Ćosića i Jelene Zorić sredinom maja ove godine do danas nisu zvanično objašnjeni, iako se N1, Nova, list Danas i ostali u Junajted Mediji silno diče svojom navodnom borbom za transparentnost i polaganje računa javnosti - ali očito samo kada se to na druge od odnosi. Svoje probleme pokušavaju da sakriju kao zmija rep!

Međutim, javna je tajna da su međuljudski odnosi u N1 nikada lošiji, da je redakcija bez energije i motivacije, da su zaposleni uplašeni za svoju egzistenciju, a glavnu reč vode pojedinci poput Žakline Tatalović koji kod ostalih kolega nemaju autoritet i poštovanje. 

Minja Miletić je mesecima bila na žestokom udaru opozicije, pre svega na društvenim mrežama, jer je bila jedina na N1 koja je intervjuisala takozvane “opozicione lidere” bez dlake na jeziku, objektivno i profesionalno, zbog čega je njihovi internet botovi stalno prozivaju i vređaju, a njena matična kuća je ni jednom nije uzela u zaštitu!

Miletićka je mesecima bila jako nezadovoljna i nesrećna na N1, jer je pokušavala da svoj posao radi maksimalno profesionalno, a za to nije imala podršku ni u redakciji, ni od gazde Šolaka, koji od novinara očekuje da pre svega rade protiv vlasti i da nikako ne ljute njegove pajtose na čelu nekih opozicionih stranaka, objašnjavaju naši izvori.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading