REČI AKADEMIKA KOVAČEVIĆA ODJEKUJU SRBIJOM: Pomenuo Kosovo i EU, njegove prognoze mnogima se neće svideti!

Autor: Republika

Vesti

03.06.2021

09:37

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Akademik Dušan Kovačević izneo je pesimističke prognoze po pitanju ulaska Srbije u EU i rešavanju kosovskog čvora.

RepublikaFoto: Đ. KOJADINOVIĆ
Dušan Kovačević

- Od našeg puta u EU verovatno nema ništa pošto je od preostalih 20 uslova bitan jedan jedini: priznanje Kosova kao nezavisne države. Samo to i ništa više i ništa manje - rekao je Kovačević u intervjuu za jedan beogradski nedeljnik.

On je naveo da mu "nije dobro" kada čuje pojedine političke mudrace kako pričaju da bi prijateljskim razgovorom našli rešenje za pomirenje.

- Ponuda Aleksandra Vučića za kompromisno rešenje odbija se godinama apriori sa podizanjem lestvice zahteva iz dana u dan. Poslednji je da se indirektno prizna da su oni vlasnici četiri manastira i manastirske zemlje - naveo je Kovačević i u istom dahu dodao:

- Znate li kako glasi albanski zahtev? Vi ćete nama priznati ono što smo vam oteli, a mi ćemo vama priznati ono što još nismo oteli. Tako ćemo doći do uzajamnog priznanja. Njihov uslov u Srbiji niko ne sme prihvatiti, a i ako bi se desilo da neko poludi i pomisli da bi nešto tako sramno potpisao, morao bi posle potpisa na plastičnu operaciju i da ostatak života provede u nekoj vojnoj bazi u Arizoni - naglasio je Kovačević.

Kovačević je ocenio da je situacija danas takva i da će takva biti i za 50 godina.

- Nažalost, u miru rešenja uskoro neće biti. A o drugim okolnostima ne želim da slutim - zaključio je Kovačevič.

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (2)

Loading
ivan

05.06.2021 11:10

Dusan Kovacevic sve sta je rekao tacno je a sada videcemo dali postoji PROKLETI srbin koji ce pokloniti KOSOVO I METOHIJU

Strahinja

11.08.2021 20:52

Pravi čovek i akademik,gospodin i patriota.Od ovakvih treba učiti a ne od nekih koji se nazivaju akademicima.