LOME VUČIĆA DA PRIZNA KOSOVO DO 15. JUNA!

Autor: Republika

Vesti

31.05.2021

12:53

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić u narednim danima biće izložen nemilosrdnim pritiscima kako bi ga pokolebali pred sastanak sa premijerom lažne države Kosovo Aljbinom Kurtijem, koji se očekuje sredinom juna.

RepublikaFoto: Tanju/Rade Prelić, Google Maps
Vrše pritisak na Vučića da prizna Kosovo

- Neće birati sredstva da slome Vučića u naredne dve sedmice. Krajnji cilj im je da prizna nezavisno Kosovo. Tako bar oni to vide. Upregli su svu političko-medijsku artiljeriju kako bi ga oslabili pred odlazak u Brisel - priča obavešteni izvor iz diplomatskih krugova.

U tom smislu trebalo bi, ukazuje naš sagovornik, sagledavati i informaciju, koju prenose prištinski mediji pozivajući se na svoje izvore u Briselu, da će i Španija, po ugledu na Grčku, otvoriti kancelariju za vezu na Kosovu i Metohiji:

- Bivši španski ministar spoljnih poslova Đusep Borelj, sada zadužen za spoljnu politiku EU, odigrao je ključnu ulogu u ovom koraku.

Borelj, kako se obrazlaže, realizuje otvaranje španske kancelarije u zamenu za konstruktivnost Kurtija u daljem dijalogu.

Istovremeno, specijalni izaslanik EU za dijalog Miroslav Lajčak i specijalni predstavnik Vašingtona za zapadni Balkan Metju Palmer otišli su u trodnevnu posetu Prištini, gde će od  predstavnika privremenih kosovskih institucija tražiti bezuslovni nastavak dijaloga. 

Konačno, nije tajna ni na šta će biti usmereno 106,2 miliona dolara, koji se u godišnjem budžetu Stejt departmenta vode kao stavka namenjena zapadnom Balkanu (najveći deo za Srbiju). Nije reč o pomoći državi, već, kako se navodi, novcu za podršku nezavisnim (čitaj Amerikancima podobnim) medijima i civilnom društvu. U prevodu: to su pare za rušenje ili bar pritisak na Vučića.

 

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (26)

Loading
ivan

31.05.2021 13:15

Mogu oni da lome Vučića do mile volje ali narod neć slomiti.Neka menjaju zakon o referendumu,neka rade što hoće tzv Kosovo neće biti priznato.Moraće da izazovu svetski rat u kome neće pobediti.

Vlada

31.05.2021 13:49

Vidimo da pod pritiskom mogu jos dve evropske drzave da priznaju KiM. Samo to im nista ne znaci jer u tom slucaju direktno krse medjunarodno pravo. Moze citav svet da bude protiv nas, mi smo i dalje na strani istine i pravde.

Jovana

31.05.2021 13:55

Не да се он, сломити!

markos

31.05.2021 14:01

Srbija nikada nece priznati kosmet kao nezavisnu drzavu,mozemo da pricamo o sirokoj autonomiji i to je sve.