FUNKCIONER NAPREDNJAKA PROGOVORIO O STEFANOVIĆU: Podneo bih ostavku da sam na njegovom mestu

Autor: Republika

Vesti

24.05.2021

10:27

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Funkcioner SNS Marko Ðurić rekao je da su tenzije u SNS dobra stvar, kao i da bi nesumnjivo podneo ostavku da je na mestu ministra odbrane Nebojše Stefanovića.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Nebojša Stefanović

- Koliko god to bila teška i neprijatna stvar, dobra vest je da imamo konačno u Srbiji vladajuću političku stranku koja je u stanju da, dok je na vlasti, vrši temeljno sagledavanje, analizu, kritiku i kontrolu rada svojih najviših funkcionera - rekao je Ðurić na TV Prva.

To, prema njegovim rečima, pokazuje da se promenila paradigma srpske politike, da više nije dovoljno samo prodavati maglu, već je važan odnos prema javnoj funkciji i šta se nudi građanima.

- Pokazali smo da smo u stanju da, kada neko pređe crvenu liniju onoga što je moralno, zakonito i prihvatljivo ponašanje, na najvišim stranačkim organima o tome diskutujemo - kazao je Ðurić.

On je situaciju, prema svemu što vidi i čuje, opisao kao ugrožavanje bezbednosti predsednika države i članova njegove porodice, ali i jedan nemaran i neodgovoran odnos prema dužnosti za koji će, kako je kazao, nadležni organi utvrditi do čega je doveo.

Upitan da li bi glasao za smenu ministra Stefanovića ako dođe do toga, Ðurić je rekao da smatra da postoji određena objektivna odgovornost, o kojoj će se razgovarati.

On je dodao da neće bežati od toga jer smatra da se mora raščistiti sa štetnim pojavama u SNS, kao i da nema sumnje da bi dao ostavku na sve stranačke i državne funkcije da je na mestu Nebojše Stefanovića.

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (5)

Loading
lak

24.05.2021 10:54

Slazem se sa svakom reciju Marka Djurica.

Dejan

24.05.2021 14:43

Bez obzira koliko god to bila teška i neprijatna stvar, ono što raduje je svakako dobra vest je da imamo konačno u Srbiji vladajuću političku stranku koja je u stanju da, dok je na vlasti rešava probleme unutar stranke, vrši temeljno sagledavanje, analizu, kritiku i kontrolu rada svojih najviših funkcionera. T

Stefa

24.05.2021 15:12

Marko je vrlo iskreno i tačno sve kazao.

Ivana

24.05.2021 17:37

Nebojša Stefanović treba da podnese ostavku na sve funkcije u stranci.