SNIMCI POKOJNE VERICE BARAĆ U KOJIMA GOVORI O MALVERZACIJAMA DRAGANA ĐILASA VOLŠEBNO NESTAJU SA INTERNETA! Evo i zašto!

Autor: Republika

Vesti

03.05.2021

12:56

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Svi video snimci intervjua Verice Barać, nekadašnje predsednice Saveta za borbu protiv korupcije, u kojem govori o korupciji vlasti Demokratske stranke predvođene Borisom Tadićem, Draganom Đilasom, Vukom Jeremićem, Mlađanom Dinkićem i ostalim petooktobarcima, počeli su volšebno da nestaju sa interneta.

RepublikaFoto: Tanjug/B. STEKIĆ

Kako piše Alo, Verica Barać u potpunosti je raskinkala spregu kriminala i korupcije izvršne i sudske vlasti, tajkuna, tajnih službi i tokova novca, kao i način na koji je Đilas kao gradonačelnik Beograda sticao bogatstvo nameštenim državnim tenderima za sopstvene i privatne firme svojih partijskih drugova.

Ona je takođe govorila i o kontroli medija koju je vršio Đilas, ali i cela vrhuška tadašnje vlasti.

Svi tekstovi potkrepljeni su video prilozima sa delovima intervjua koji je snimljen 2010. godine. Barać je preminula marta 2012. godine, posle duge i teške bolesti, a njeni snimci ostali su aktuelni i do dan danas jer ukazuju upravo na tokove prljavog novca kojim su se mnogi političari obogatili na račun građana Srbije.

Međutim, ubrzo su snimci počeli da se gase, odnosno nestaju jedan za drugim.

Postavlja se pitanje ko je to toliko moćan i kome smeta da se sazna istina o korupciji bivše vlasti i ko stoji iza gašenja snimaka na kojima se čuje kako je funkcionisala vlast Demokratske stranke i njenih satelita koji se danas opet vraćaju u javni prostor Srbije i pretenduju da ponovo zauzmu vlast.

Izgleda da misle kako je narod zaboravio zlodela koja su počinili za više od decenije svoje vlasti, ali Alo podseća javnost, da se takvo zlo i prevaranti više nikada ne ponove Srbiji.

Redakcija Alo ponovo objavljuje izjave Verice Barać koja svedoči o nepočinstvima Đilasa i žute oligarhije koja je opustošila Srbiju i napunila svoje džepove.

Odakle Đilasu milioni 

Odakle Đilasu milioni, Verica Barać je objašnjavala ovako:

- Ovde je dozvoljeno da gradonačelnik ima privatne firme koje se bave ovim medijima. Nema tu mnogo, njih nekoliko, koji između sebe naravno neće dati podatke, jer su svi u tom krugu. Ovo je tačno za Đilasa, Šapera, A media koja je vezana za G17plus, i prema tome šta su radili. Tu je dolazio njihov čovek, koji se ljutio na to. Mi smo ga pitali "Jesu li podaci tačni, jel ti tačno da ste sve ove usluge davali svim ovim institucijama gde je zaista g17 postavio direktora? Jel to tačan podatak? - Jeste, ali to nije ništa naš prihod - odgovorio je tada Đilasov čovek predsednici Saveta za borbu protiv korupcije, Verici Barać.

- Mi se nismo bavili vašim prihodom, mi smo se bavili kako država preko ovih agencija utiče na medije. Kada ih pitate jesu li podaci tačni, oni kažu da jesu, ali to nema veze.

- Naprotiv ima veoma veze, jer to ne bi bio Šaper, Đilas i agencija za Dinkića da nema veze. Pitali bi kakvo bi bilo njegovo mesto na tržištu da nisu vezani za Tadića i DS. i još najgore, vezani su za budžet. i to tvrditi da to nema veze, nego su to prosto to tako pametni i kreativni ljudi koji okreću toliki novac. To je bezobrazluk i cinizam. Stalno posluju sa budžetom, toliko su sposobni na tržištu da stalno posluju sa budžetom - rekla je tada Baraćeva.

Kontrola medija

Verica Barać je govorila i kako su mediji u Srbiji bili zarobljeni preko Đilasa i Šapera.

- Oni rade sve što je kontrola medija, kupuju minute unapred, plaćaju avansno, i time jako utiču na medije - govorila je Barać.

Kontrola naslovnih strana dnevnih novina, kupovina prostora u medijima i cenzura novinara. Tako izgleda Đilasova sloboda medija.

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (12)

Loading
Dunja

03.05.2021 14:49

Zato što Tajkun Djilas govori da se iznese argumentovana istina o njemu!

Teodora

03.05.2021 14:58

Djilas je jedna velika sramota!

Tea

03.05.2021 14:59

Naravno da to radi kada ne moze da dokaze odakle mu toliki milioni .Posteno ih sigurno nije zaradio.

Aleksa

03.05.2021 16:40

Žuti uništavaju dokaze o svojim lopovlucima.