VUČIĆ SE SASTAO SA LAJČAKOM! Dijalog Beograda i Prištine prva tema u Briselu!

Autor: Republika

Vesti

25.04.2021

17:44

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić sastao se sa specijalnim predstavnikom za dijalog Beograda i Prištine, Miroslavom Lajčakom.

RepublikaFoto: printskrin/instagram

Predsednik je doputovao danas popodne u dvodnevu posetu sedištu EU.

Sutra će predsednika Srbije primiti predsednica Evropske komisije, Ursula fon der Lajen.

U sedištu EK, Vučić će se sastati i sa evropskim komesarom za proširenje, Oliverom Varhejijem.

Potpredsednik Evropske komisije i šef diplomatije EU, Žosep Borelj, povodom posete predsednika Vučića, organizovaće radni ručak u Briselu.

Posle toga je planirano da se Borelj i Vučić obrate medijima iz Evropske službe za spoljne poslove.

U popodnevnim časovoma, predsednik Vučić sastaće se i sa izvestiocem Evropskog parlamenta za Srbiju, Vladimirrom Bilčikom.

Radna poseta predsednika Srbije Briselu završava se večerom koju u čast predsednika Vučića i delegacije iz Beograda organizije predsednik Evropskog saveta, Šarl Mišel.

Na agendi razgovora u Briselu naćiće se primena nove metodologije na ubrzanju pristupnog procesa Srbije, razvojni projekti u Srbiji predviđeni evropskim Ekonomsko investicionim planom, ali i borba protiv pandemije i strategija vakcinacije u regionu, za koju je Srbija pohvaljena od evropskih zvaničnika i javnosti.

 

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (3)

Loading
Zeljko

25.04.2021 18:26

Dijalog Beograda i Prištine treba biti uvek glavna tema ali nastavak dijaloga ne zavisi samo od nas i EU jer je Priština jedina ta koja koči dijalog. Oni ustvari žele zamrznuti konflikt a Vučić to neće i ne treba da im dozvoli.

Anđela

25.04.2021 19:15

Srbija treba da tzraži natrag celo Kosovo i Metohiju. Na kraju da, pod pritiskom, ponudi da preda trećinu Kosova.

Ivana

25.04.2021 21:06

Vučić zaista treba da gradi dobre odnose. Srbija se danas cela razvija i gradi, hvala predsedniče na svemu što činite za ekonomski prosperitet i suverenitet. KiM će ostati u sastavu naše države.