BRNABIĆ O PROTESTU: Užasno što su tamo bili lekari Panić i Radovanović koji traže OŠTRIJE MERE, a sami ih KRŠE!

Autor: Republika.rs

Vesti

10.04.2021

20:29

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Premijerka Srbije Ana Brnabić gostujući u Dnevniku na Javnom servisu rekla je da je danas važan dan za Srbiju zbog dve dobre vesti.

Foto: Tanjug/S. MILJEVIĆ
Ana Brnabić

- Nakon što se predsednik vakcinisao imali smo rekordan broj vakcinisanih. Danas važan dan, desile su se dve fenomenalne stvari. Prešli smo broj od 30 odsto vakcinisanih starijih od 18 godina i drugi što konačno danas imamo veći broj otpuštenih nego primljenih u bolnice - rekla je Brnabić.

Ona je dodala da postoji nada da će se ovakav trend nastaviti.

- Za ponedeljak je najavljeno otvaranje tržnih centara, nadamo se da će od 19. aprila i deca moći u školu, nadam se da ćemo uskoro otvoriti i ugostiteljske objekte unutrašnji deo, očekujemo stabilizaciju situacije - kaže premijerka.

Brnabić je komentarisala i današnji politički skup pod nazivom "Ekološki protest".

- Kršenje mera je bilo ono što je danas viđeno u Beogradu na tzv. Ekološkom protestu. Ali ono što je mene užasnulo je što je tamo prisutan i jedan od govornika bio Rade Panić, predsednik Sindikata lekara i farmaceuta koji tvrdi da oni imaju podršku medicinskih radnika što apsolutno nije istina. Kršenje mera sa onoliko prisutnih ljudi gledao je i bio prisutan i doktor Zoran Radovanović što je meni licemerno. Setite se samo koliko su napadali onaj skup prilikom otvaranja spomenika Stefanu Nemanji gde je bilo 200, 300 ljudi, a danas je bilo mnogo više ljudi.

Još jedna razlika je što je ovaj danas bio politički skup protiv Aleksandra Vučića kome su poručivali da je gotov. Ovo što sam danas videla je izuzetno tužno bilo, meni potpuno neshvatljivo i ja bih volela da vidim te medije koji izveštavaju o tome da vide tako neki skup gde govor drži recimo doktor Goran Stevanović, a u publici je doktor Predrag Kon. Kako bi onda izveštavali - pitala je premijerka i dodala:

- Kako takvi skupovi nisu organizovani pre osam ili deset godina kada nije bilo fabrika za prečišćavanje otpadnih voda, kada nije bilo ni izdvajano iz budžeta za ekologiju, kada nije ni postojao plan za prelazak sa čvrstih goriva na alternativna. Nije moja Vlada time počela da se bavi, već Vlada 2014. godine na čijem je čelu bio Aleksandar Vučić - objasnila je premijerka.

Komentari (2)

Loading
Luka

10.04.2021 21:00

Ne treba se čuditi što srpski narod u svetu ne izaziva poštovanje,kad deo naši građani tome daju povoda.

Davor

11.04.2021 13:06

Ti lekari su izgubili kredibilitet da budu u Kriznom štabu.