ŠTA ĆEMO AKO ONI BUDU BOLESNI? Doktor Petrović o obaveznoj vakcinaciji

Autor:

Vesti

09.04.2021

06:48

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Epidemiolog dr Radmilo Petrović rekao je da je potrebno da ljudi shvate da je vakcina značajna jer pomaže u borbi protiv zaraznih bolesti.

RepublikaFoto: printscreen
Radmilo Petrović

Poznato je da je Srbija još 1839. donela naredbu o obaveznoj vakcinaciji protiv velikih boginja i mi smo država koja je prihvatila civilizacijsku tekovinu da bi spasila živote stanovništva – istakao je dr Petrović.

On je dodao da je za to da vakcinacija bude obavezna za ljude koji su dežurni i koji su uvek tu da pomognu ljudimja u svim urgentnim situacijama.

Ja sam za to da vakcinacija bude obavezna za zdravstvene radnike, vojsku, policajce, vatrogasce, kod tih ekipa koje rade na dežurstvu i koji su tu da pomognu u urgentnim situacijama, a šta ćemo raditi ako oni budu bolesni – zaključio je Petrović.

Podsećanja radi, u Srbiji su u prethodna 24 sata na koronavirus testirano 16.055 građana od kojih je 3.625 novozaraženih.

Preminuo je 41 pacijent, a na respiratorima u bolnicama širom Srbije trenutno se nalazi 265 obolelih.

Inače, po broju vakcinisanih u jednom danu juče smo oborili sopstveni rekord.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading