ĐILASOV PROSTAKLUK ODZVANJA DO AMERIKE! Izveštač iz Bele Kuće: Sankcionisati napade na novinarku "Novosti"

Autor:

Vesti

21.03.2021

09:19

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Američka novinarka srpskog porekla, izveštač iz Bele kuće, Ksenija Pavlović Mekater najoštrije je osudila primitivne i prostačke komentare Dragana Đilasa na konferenciji za štampu, a koji su bili upućeni novinaru i pomoćniku glavnog i odgovornog urednika "Večernjih novosti" za digitalna izdanja Andrijani Nešić.

Foto: youtube.com/Novosti
Dragan Đilas

- Napadi na novinare su nedopustivi u demokratskom društvu. Seksistički i mizogeni komentari političara predstavljaju atak na profesiju i posao novinara da postavlja teška pitanja. Nijedan politicar, nigde u svetu ne može da računa na laka pitanja, odgovaranje na sva pitanja je sastavni deo politke. Vređanje žena novinara, prostakluk i bahatost na konferencijama za štampu ugrožava bezbednost novinara i mora biti najoštrije osuđeno i sankcionisano - kaže Pavlović Mekater.

Ona ističe da nju nikada nisu vređali ni kada je kritikovala američke predsednike Donalda Trampa i Džoa Bajdena.

- U Americi, ni kada sam kritikovala Trampa ni Bajdena u ulozi novinara Bele Kuće nisam doživela nikada da budem vređana, niti sam se plašila za svoju bezbednost. Seksizam i komentari političara bazirani na ličnim uvredama novinara u Americi su nedopustivi i društvo ih ne prihvata. Medijske slobode su postulat slobodnog društva. Novinarstvo nije PR, a novinari nisu daktilografi. Apelujem na udruženja novinara i nadležne institucije u Srbiji da stanu u odbranu novinarke "Večernjih Novosti" Andrijane Nešić i jednoglasno osude seksističke uvrede i pritiske koje se na nju vrše na konferencijama za stampu - ističe izveštač iz Bele kuće, a prenose Novosti.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (16)

Loading
Dara

21.03.2021 10:56

Djilasov bezobrazluk izgleda da ne poznaje granice.

Zeljko

21.03.2021 12:00

Došlo je vreme da Đilas konačno kaže sebi da je dosta i da odustane od politike, niko ga ne ceni i niko više ne želi da glasa za njega, spreman je za političku istoriju.

Daliborka

21.03.2021 12:39

Svaki čovek pokaže svoje pravo lice kada se pojavi pred novinarima. Svako daje ono što ima u sebi. Dragan Đilas sem nekulture, nevaspitanja nema šta da ponudi, zato kod njega dominira bahatost i bezobrazluk. Zar je to čovek koji bi da dođe na vlast sram da ga bude.

Mina

21.03.2021 13:15

Za osudu je ovo