Brnabić: Ova Vlada je već predlagala promenu Ustava, ali to je odluka građana!

Autor: Tanjug, Republika

Vesti

20.10.2020

23:59

Promenu Ustava Srbije može da preporuči parlament, a odluka je na građanima, izjavila je večeras mandatarka za sastav nove Vlade Srbije, aktuelna premijerka Ana Brnabić.

Tanjug/R. PRELIĆ
Ana Brnabić

Brnabićeva je to rekla u emisiji Upitnik na RTS-u, upitana da li će biti menjan Ustav Srbije u mandatu nove vlade, posebno u delu Preambule.

"Moram da kažem da izuzetno poštujem podelu vlasti, jer je to osnov jednog jakog demokratskog društva i u tom smislu izmena Ustava nije na meni, već na građanima, ne čak ni na Skupštini Srbije", rekla je Brnabićeva.


Skupština Srbije, dodala je, to može da preporuči.

Situacija mora ozbiljno da se shvati Posted by Srpski Telegraf on Tuesday, October 20, 2020Podsetila je da je ova vlada preporučila parlamentu izmenu Ustava u delu koji se odnosi na pravosuđe.

Istakla je i da je prvi put vlada na čijem čelu sprovela javni dijalog o izmeni Ustava, što su, kako je rekla, novi standardi s obzirom da javni dijalog nikada do sada nije postojao.

 


"Nikada više ko god bio na vlasti neće moći da menja Ustav bez javne debate. To je promenila ova vlada i SNS, koja je činila okosnicu vlade, i to će ostati upisano u istoriji Srbije ma koliko nam neko spočitavao vladavinu prava", rekla je Brnabićeva.

"Pitanje promene Preambule Ustava je odluka građana Srbije", zaključila je mandatarka.

Komentari (0)

Loading